23948sdkhjf

Destilleri har Fyns mest økologiske restaurant

99 procent af Rømers råvarer er økologiske
Der er kommet fuld damp på økologien i Nyborgs gamle jernbaneværksted, hvor Nyborg Destilleri i dag har til huse.

Over 99 procent af råvarerne i køkkenet og hele 100 procent af drikkevarerne i Nyborg Destilleris restaurant er økologiske. De høje tal har nu indbragt destilleriets restaurant, café og bar Det Økologiske Spisemærke i guld; en anerkendelse, som Fødevarestyrelsen tildeler spisesteder med over 90 procent økologi i gryder, skåle og glas.

Ingen andre restauranter på Fyn kan bryste sig med lige så høj økologiprocent på menuen, fortæller destilleriet i en pressemeddelelse.

Guldmærket er det synlige bevis på, at serveringen lever fuldt op til stedets produktion af spiritus, som er 100 procent økologisk - og har været det fra de første dråber kom gennem destillationsapparatet.

- Det har været utroligt spændende og dejligt, men også hårdt at komme så langt, siger køkkenchef Andreas Saxskjold-Nørup.

- Den største udfordring har været at finde de rigtige leverandører. For udover at være helt økologiske, vil vi også handle mest muligt hos mindre, lokale producenter, forklarer han.

Missionen er lykkedes allerede tre måneder efter restauranten åbnede. Omkring 10 fynske økologiske landmænd og gartnere leverer i dag kød og grønt til køkkenet.

Hvad enten gæsterne ønsker spiritus, øl, vin eller alkoholfri drikke, er de altid 100 procent økologiske. Mange af drikkevarerne kommer fra Ørbæk Bryggeri og Naturfrisk, der ligesom Nyborg Destilleri ejes af Nicolai og Niels Rømer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.441