23948sdkhjf

Nyt slagteri er i gang på Sjælland

Øens eneste fjerkræslagteri åbnede i dag
Et nyt, 200 kvadratmeter stort fjerkræslagteri er i dag gået i gang med at slagte på Sjælland.

Slagteriet, der er indrettet hos Bangs Hønniker ved Ugerløse, er Sjællands eneste fjerkræslagteri, og dyrene bliver dyrlægekontrolleret både før og efter slagtningen, skriver Sjællandske Medier.

Indehaveren af Bangs Hønniker, Jørgen Jørgensen, tog sidste år fat på at lave et mobilt slagteri, så han kunne køre rundt på Sjælland og slagte fjerkræ hos forskellige opdrættere. Men han fandt hurtigt ud af, at det var bedre med et stationært slagteri:

- Der er et stigende behov for den type fødevarer, som man kan følge fra jord til bord, hvor man kan kæle mere for dyrevelfærden. Men nærmest før, vi var færdige med at bygge det mobile anlæg, var det for lille. Det ville også blive rasende dyrt for den enkelte enhed at slagte, fortæller Jørgen Jørgensen til Sjællandske Medier.

På sin hjemmeside, bangs.dk, påpeger Jørgen Jørgensen, at det nye slagteri vil give producenter gode muligheder for at markedsføre sig:

- Har du allerede en gårdbutik – eller går med en drøm om, at starte op med produktion af fjerkræ til den kvalitets- og dyrevelfærdsbevidste forbruger, får du til efteråret muligheden for at gå hele vejen – at markedsføre dit fjerkræ som 100 % dansk produceret og slagtet i Danmark. Oveni kan du gøre forbrugeren bevidst om, at fjerkræet har haft mindst mulig transport til slagteri – herunder meget kortvarig stresspåvirkning, idet fjerkræet har haft kortvarig transport til vores slagteri på Vestsjælland, skriver han.

Fjerkræslagteriet tilbyder slagtning af både kyllinger, ænder og gæs.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095