23948sdkhjf

Nyt transportfirma klar til at hjælpe fødevareproducenter

FoodDriver vil sikre, at varerne når ud til kunderne
Så er der endelig godt nyt til fødevarevirksomheder, som længe har ledt efter en ny distributionsløsning.

Det konstaterer brancheorganisationen FødevareDanmark, der sammen med to partnere netop har etableret et nyt transportfirma med navnet FoodDriver.

Tidligere på året meddelte Postnord, at virksomheden fra 1. juli ikke længere ville påtage sig opgaven at bringe fødevarer ud. Det skabte stor bekymring blandt hundredvis af mindre fødevareproducenter, som dermed fik forringet betingelserne for kundeleverancer i hele landet. Og problemet blev ikke mindre, da flere andre distributører takkede nej til udbringning for de mindre fødevareproducenter.

- Dybt bekymrende
– Det har været dybt bekymrende for de små fødevareproducenter, at de store transportudbydere har stoppet samarbejdet. For mange har det betydet en katastrofal nedgang i omsætningen, og derfor har det være tvingende nødvendigt, at der hurtigst muligt blev etableret en ny og samtidig fremtidssikret løsning, siger Mads Illum Hansen, markedschef i FødevareDanmark.

Brancheorganisationen, der organiserer omkring 700 af landets små og mellemstore fødevarevirksomheder, er gået sammen med en logistikvirksomhed og netportalen smagdanmark.com om at etablere FoodDriver.

Med FoodDriver kan fødevareproducenter vælge at betale et gebyr for at få hentet varerne på egen adresse eller at aflevere varerne på nogle af de ind- og udleveringssteder, som bliver placeret rundt om i landet. Derfra bliver fødevarerne indleveret til samarbejdspartneren DAO365, også kendt som Dansk Avis Omdeling, der får varerne ud til slutbrugeren.

Alt administrativt kommer til at køre automatiseret via nettet og med online tilmelding af transporten for fødevareproducenten, oplyser FødevareDanmark.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063