23948sdkhjf

Nu skal kaffespild blive til ny, innovativ drik

Københavnske iværksættere får hjælp hos Teknologisk Institut
Den københavnske iværksættervirksomhed AM Breweries har slået sig sammen med Teknologisk Institut og flere andre andre partnere om udviklingen af økologiske, bæredygtige og naturlige drikkevarer.

Produktet er baseret på kaffeblade, som normalt bliver kasseret ved kaffefremstillingen, og det skal hjælpe kaffebønder til et højere udbytte, skabe et tiltrængt indkomstgrundlag året rundt og samtidig slukke bevidste forbrugeres tørst.

Kaffebladene indeholder en række indholdsstoffer som antioxidanter, og naturlig koffein, og de har en blid og sødlig smag, der passer godt til drikkevarer, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

- I Etiopien har man drukket te på friske og tørrede kaffeblade i flere århundreder - men i andre kaffeproducerende lande som Kenya har man ingen tradition for at udnytte det potentiale, de afklippede kaffeblade udgør, konstaterer en af AM Breweries' grundlæggere, Magnus Harrison, på hjemmsiden.

- Der er p.t. en øget årvågenhed på vestlige markeder om at udnytte de naturlige restprodukter, der opstår under dyrkningen og høsten, og kaffeblade anses som en potentiel superfood. Vi bliver de første på markedet i Europa til at tage et spildprodukt som kaffeblade og omsætte det til en lækker og forhåbentligt nærende drink, tilføjer han.

I juni vandt AM Breweries Creative Business Cup Danmark, og virksomheden skal repræsentere Danmark i den internationale konkurrence til november. Det har givet blod på tanden, og derfor har virksomheden nu samlet en partnerkreds med henblik på implementering af ideen. Projektet har fået støtte via Future Food Innovation.

Viden udefra er afgørende
For at projektet skal lykkes, er der brug for mere viden om, hvad kaffebladene indeholder, og hvordan de påvirkes af tørringsprocessen. Teknologisk Institut er derfor valgt som videnspartner på projektet.

- Vi kan både hjælpe med at analysere for indholdsstoffer og med at udvikle metoder til ekstraktion og stabilisering af disse, hvis det er ingredienser, man er ude efter. Vi kan også bidrage til produktudvikling af fødevareapplikationer til en restbiomasse. Er det en processeret fødevare, som i dette tilfælde, er det vigtigt at eftervise, hvilken indflydelse processeringen har på indholdsstofferne, forklarer konsulent Karin Loft Eybye fra instituttet.

AM Breweries håber på, at produktet rammer markedet i forsommeren 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125