23948sdkhjf

Stegt flæsk i overbevisende comeback

Danish Crown oplever, at det bliver revet væk
Den karakteristiske duft, den knasende lyd og den salte smag. Danskerne elsker stegt flæsk.

Det seneste år er Danish Crowns salg af flæsk i skiver – der er råvaren til stegt flæsk – steget med over 30 procent. Det bliver revet væk, når supermarkederne kører kampagner, og salget til kantiner og restauranter er også i vækst, fortæller koncernen i en pressemeddelelse.

- Der er et rigtigt godt salg af flæsk i skiver i supermarkederne. Mange kantiner har jævnligt klassikeren på menuen. Og så er der faktisk utroligt mange kroer og restauranter rundt om i landet, der har stegt flæsk på menuen hele tiden eller på en fast ugedag, nævner Mette Rothmann, der er salgsdirektør i Danish Crowns datterselskab Tulip Food Company, som står for salget af flæsk i Danmark.

Fra i dag og resten af november sætter Danish Crown fokus på det, mange kalder ”Den danske nationalret”. Det sker blandt andet på de sociale medier.

- Vi vil gerne hylde den stegte flæsk, så vi har sat os for at lave et Danmarkskort, som viser, hvor flæskehungrende danskere kan sætte tænderne i nationalretten. Derfor vil vi gerne have folk til at skrive til os på Facebook med spisesteder, hvor der er stegt flæsk på menuen mindst en dag hver uge, og samtidig kører vi en konkurrence for alle flæske-elskere, siger Pia Paulsen, der har ansvaret for sociale medier i Danish Crown.

- En helt anden interesse
I en årrække var salget af stegt flæsk faldende. Det var lidt bøvlet at tilberede, det passede ikke ind i den fedtfattige trend, og det var generelt ikke moderne at spise gris. Nu er fedtforskrækkelsen på retur. Det må gerne tage tid at lave mad, og grisen er at finde på menukortet på de fleste af landets gourmetrestauranter, påpeger Danish Crown.

- Vi mærker en helt anden interesse for at servere gris fra kokkenes side end for et par år siden. De finder nye måder at servere de forskellige udskæringer på og flytter ad den vej på opfattelsen af grisekød som gammeldags mad. Det samme ser vi med stegt flæsk, hvor nogle enten udskifter eller supplerer kartoflerne og persillesovsen med blandt andet salat, fortæller Mette Rothmann.

Lige nu er der ekstra stor interesse for stegt flæsk, da det serveres i stor stil som ”valgflæsk” til vælgermøder rundt om i landet forud for kommunalvalget.

En lang række supermarkeder er også gået med på spøgen, så i den sidste uge op til kommunalvalget vil der blive solgt flæsk i skiver under overskriften ”Valgflæsk – flæsk fra et godt parti”.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11