23948sdkhjf

Succes-hold opstod ved en tilfældighed

Team Rynkeby har givet et unikt sammenhold i Ringe

10 år i træk har statsminister Lars Løkke Rasmussen trukket den gule Rynkeby-trøje over hovedet og er cyklet fra Ringe på Fyn til Paris i Frankrig med Team Rynkeby. Siden første løb blev kørt i 2002 har velgørenhedsholdet indsamlet 274 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.

Men det hele begyndte tilfældigt med ophøjet stemning og store løfter til en julefrokost hos juiceproducenten Rynkeby i 2001. Produktionsmedarbejderen Knud Vilstorp luftede ideen om en cykeltur fra Ringe til Paris - ideen var at cykle til Frankrig på otte dage for at se Tour de France-afslutningen. Den tekniske direktør Torben Møller tog ham på ordet og fik direktør Jørgen Dirksen overtalt til at sponsorere de 11 rytteres udgifter.

Det hele udspillede sig to år efter, Jørgen Dirksen havde sat sig i direktør-stolen hos Rynkeby.

- Jeg er stolt af at have været med til at føde og udvikle Team Rynkeby, hvor vi har været med til at gøre mange mennesker sunde, og vi har hjulpet en masse syge børn. Det har også givet en stærk kultur i virksomheden om sundhed og sammenhold, siger Jørgen Dirksen.

Voksede for hurtigt
For 15 år siden var der ikke så meget fokus på sundhed og motion, og fra start var det slet ikke meningen, at Team Rynkeby skulle vokse til hele Norden. I 2017 indsamlede 1.700 ryttere fra syv forskellige lande 65 millioner kroner til velgørenhed.

- Vi satte motionscyklingen i system og gav mange mennesker mod på at kaste sig ud i det. Jeg tror, konceptet er blevet så stærkt, fordi det er flerdimensionelt. Du gør noget godt for dig selv, men også for andre. Samtidig er projektet vokset ud af entusiasme fra vores medarbejdere. Nogle Rynkeby-kolleger ville gøre noget godt for sig selv og gav overskuddet til kræftramte børn. Vi har så været gode til at videreudvikle og strukturere det bagefter. Var det lavet på et reklamebureau, var det ikke blevet så stort og havde ikke fået så meget tillid blandt deltagere og forbrugere, siger Jørgen Dirksen.

Det hastigt voksende velgørenhedsprojekt har dog også givet visse udfordringer.

- Rynkeby som virksomhed har lagt meget sjæl i projektet, men efter syv-otte år voksede det pludseligt stærkere, end vi kunne følge med, og det organisatoriske var slet ikke på plads. Jeg havde i perioder visse udfordringer med at nå også at passe mit arbejde som administrerende direktør i Rynkeby. Så fra 2010 har der været ansat dedikerede medarbejdere, og det koster hvert år nogle millioner at holde Team Rynkeby kørende. Vi har en tyrkertro på, at det understøtter tilliden til vores brand, siger Jørgen Dirksen.

Bliver i virksomheden
Når han ved udgangen af november siger farvel til jobbet som administrerende direktør i Rynkeby, er det også et farvel til posten som bestyrelsesformand i Team Rynkeby.

- Jeg har selv lavet fondens vedtægter og skrevet ind, at det til enhver tid skal være den administrerende direktør, der er bestyrelsesformand. Det er vigtigt at fastholde sammenhængen mellem virksomheden Rynkeby og Team Rynkeby, siger Jørgen Dirksen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094