23948sdkhjf

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Foodpeople skal ikke være "blinddumme" i forhold til ny teknologi, understreger direktøren

Man finder ikke mange maskiner i bagerikoncernen Foodpeoples produktion, bedyrer direktør og medejer Susanne Boye Nielsen.

Bløde surdeje og ingen tilsætningsstoffer harmonerer ganske enkelt dårligt med de industrielle dejmaskiner, der pt. findes på markedet.

- Det at lave et kompromisløst, økologisk håndværk hænger ikke særlig godt sammen med maskiner. En brøddej skal helst ligge til hævning i lang tid, og hvis dejen ligger 24 timer, bliver den virkelig følsom. Og det er rigtig svært at håndtere med maskiner, lyder det fra Susanne Boye Nielsen, som tilføjer:

- Derfor går vi den modsatte vej. Også i forhold til hvad Trianon tidligere har haft af maskiner.

- Vi skal ikke være blinddumme
Så selvom Foodpeople har ælte- og røremaskiner til at bearbejde dejen, er det derfra og ud til ovnen en overvejende manuel proces.

Man ville ganske enkelt ikke kunne opnå et tilsvarende resultat med maskiner, siger Susanne Boye Nielsen, som dog også understreger, at Foodpeople naturligvis ikke skal være "blinddumme":

- Der, hvor vi ikke tilfører værdi med hænderne, skal vi selvfølgelig ind og kigge på automation. Ellers ville vi jo ikke overleve, siger hun og uddyber:

- Og kan vi få mere effektive pakke- og skæremaskiner ind på linjen, skal vi selvfølgelig kigge på det. Eller afvejningssystemer til mel, så bagerne ikke skal slæbe rundt på tunge melsække. Det tilfører alligevel ikke værdi.

Overvejer pakkerobotter
Pakningen af de færdigbagte brød er et eksempel på en proces, som Susanne Boye Nielsen gerne så blev automatiseret på sigt.

- På pakkedelen kunne jeg rigtig godt tænke mig nogle robotter. Lønnen er vores dyreste ressource, og kan vi ikke tilføre værdi ved at pakke et brød i hånden, skal vi da kigge på alle tænkelige muligheder, siger hun.

- Vi er der ikke endnu, men vi kommer da helt sikkert til at kigge på det på sigt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078