23948sdkhjf

Tre projekter hædret i Aarhus

Fjerkræmiddel, kaffe-idé og pasteuringsteknologi tog innovationspriser
Hos Aarhus Street Food har Agro Business Park uddelt innovationspriser til tre vindere af årets innovationskonkurrence.

Priserne gik til et antiparasitært lægemiddel til fjerkræ, et kaffebaseret bioraffinaderi og en ny, kold pasteuriseringsteknologi til fødevareindustrien.

I år blev der indsendt 36 ansøgninger til konkurrencen, hvoraf 10 finalister blev udvalgt. De skulle alle pitche foran dommerpanelet, inden de tre endelige vindere blev fundet.

De tre vindere er:

- Askari-projektet, ledet af Anders Permin, der er i gang med at udvikle et nyt lægemiddel mod parasitter hos fjerkræ. Midlet er et planteekstrakt og kan bruges til æglæggere i fritgående og økologiske produktionssystemer.

- Kaffe Bueno - Skandinaviens første kaffebaserede bioraffinaderi. Kaffe Bueno kombinerer den nyeste bioteknologi med kaffeaffald for at udvinde den nærende olie i kaffen og producere naturlige hudplejeprodukter.

- Udvikling af kold pasteurisering til fødevareindustrien. Rasmus Mortensens forretningsidé handler om udvikling af en kold pasteuriseringsteknologi til erstatning af den eksisterende pasteuriseringsproces i fødevarebranchen, da den klassiske pasteuriseringsproces er særdeles energitung og medvirker til produktforringelser.

Ud over en pengepræmie på 50.000 kroner får alle vindere tre måneders gratis skrivebord i Agro Business Parks inkubationsmiljøer i enten Foulum, Aarhus, København eller virtuelt. Her bliver de tilbudt sparring på forretningsudvikling, hjælp til kapitalfremskaffelse og et branchespecifikt netværk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095