23948sdkhjf

Bliv klogere på harske fødevarer

Gratis webinar sætter fokus på nye ilt-teknologier
Ilt forringer alle fødevarer, men der er mulighed for at beskytte sig mod harskning.

Det konstaterer teknologisk Institut, som på et gratis webinar torsdag 7. december vil gøre alle interesserede klogere på sagen.

Harskning, også kaldet oxidation, sættes som regel i gang af belysning eller af enzymer i fødevarer - eller det kan skyldes fødevarerne naturlige indhold af metaller, som eksempelvis jern i kød.

- Oxidation ødelægger ikke kun smag og lugt, det omdanner også fedtstoffer og kolesterol til sundhedsskadelige forbindelser, giver vitamintab og kan ødelægge proteiner gennem krydsbinding. For kødprodukter er misfarvning første tegn på oxidation, der senere leder til nedbrydning af fedt og giver dårlig, harsk smag og lugt. Specielt udsatte fødevarer er findelte og varmebehandlede produkter som farsprodukter, fedtrige fisk og tørrede produkter som chips, nødder og pulversupper, nævner Fødevarestyrelsen i oplægget til webinaret.

- Ilts påvirkning af fødevarer kan forsinkes med højt indhold af antioxidanter/tilsætningsstoffer, god emballage og pakkeproces. Men emballage og pakkeproces er ofte ikke nok til at beskytte udsatte fødevarer tilstrækkeligt. Iltabsorbere kan give den nødvendige ekstra beskyttelse. Teknologien inden for iltabsorbere udvikler sig hele tiden, og ikke mindst i kraft af implementering af nanoteknologi til fødevarekontakt, hedder det også.

På webinaret, der foregår i tidsrummet 13-14, vil det blandt andet blive gennemgået, hvilke muligheder der findes, hvordan de testes, og hvilke teknologer der er mest lovende.

Tilmeldingvia dette link: Ilt-webinar 7. december
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062