Danish Crown Beef vokser
Står nu for over to tredjedele af danske kreaturslagtninger
I det seneste regnskabsår har Danish Crown Beef løftet sin andel af slagtningerne i Danmark fra 65 til 67 procent. Det er sket i et år, hvor ejerne – på grund af høje mælkepriser – generelt har været tilbageholdende med at sende dyr til slagtning.
Det konstaterer Danish Crown i forbindelse med koncernens nye årsregnskab, der netop er fremlagt.
- Målt i kilo sætter vi ny rekord i Danmark, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt, for vi oplever en rigtig god efterspørgsel på dansk kød fra både den danske detailhandel, inden for foodservice og på eksportmarkederne. Vores kunder vægter bredt set leveringssikkerhed og adgang til de rigtige kvaliteter og mængder meget højt, siger Finn Klostermann, der er direktør i Danish Crown Beef.
Tysk køb bedre end ventet
Et af målene i Danish Crowns såkaldte 4WD-strategi er, at oksekød om fire år skal udgøre 15 procent af den samlede omsætning. Det kan ikke opfyldes alene gennem organisk vækst, og derfor købte Danish Crown Beef i foråret det tyske slagteri Teterower Fleisch.
- Vi er kommet rigtig godt i gang i Teterow. Vi har som planlagt indført mange af de systemer, som vi bruger på vores andre slagterier, og resultaterne har faktisk været bedre end ventet. Derfor bidrager Teterower Fleisch allerede nu positivt til bundlinjen, så vi har i høj grad fået bekræftet, at det er en virksomhed, der kan udvikles til glæde for vores ejere, siger Finn Klostermann.
Købet af Teterow og en øget forædling har løftet omsætningen med næsten 20 procent. Afregningen for ejernes leverancer af kreaturer har været stabil gennem året, og for første gang siden finanskrisen er efterspørgslen stigende fra Sydeuropa.