23948sdkhjf

Svaneke Bryghus bliver 100 procent økologisk

Det er lidt af et mesterværk, fastslår bryggeriet
Efter flere års forarbejde erklærer Svaneke Bryghus sig nu 100 procent økologisk.

At forberedelserne har taget lang tid kommer ikke bag på bryghuset: Nye leverandører af malt og humle skulle findes, samtidig med at forsyningssikkerheden skulle garanteres.

- Brygmester Jan Paul har eksperimenteret med og testet de nye råvarer for at kvalitetssikre øllet. Smagspaneler har løbende fulgt processen og været med til at sikre, at de økologiske varianter kunne måle sig med de oprindelige bryg. En balancegang, der er svær at mestre, men som er lykkedes for Jan Paul. Derfor smager en Mørk Guld stadig, som den altid har gjort. Og det er lidt af et mesterværk, fastslår bryggeriet i en pressemeddelelse.

- At ændre på ingredienserne slår øllet ud af kurs. At genfinde øllets balance har krævet mange timer i laboratoriet, fortæller Jan Paul.

I år har Svaneke Bryghus lanceret flere økologiske varianter som SolskinsAle og Don’t Worry for at teste forbrugernes respons på økologi. Begge varianter er blevet taget rigtigt godt imod.

Konkurrencefordel
Økologi lå ikke i kortene, da Svaneke Bryghus begyndte med at brygge øl i år 2000, men det blev overvejet i forbindelse med udvidelsen og etableringen af det professionelle bryggeri i 2007. På det tidspunkt vurderede Jan Paul, at den danske økologiske malt ikke levede op til kravene, og at leveringssikkerheden var tvivlsom. Derfor valgte bryggeriet at brygge på konventionelle danske råvarer frem for at importere økologiske råvarer fra udlandet.

Det bornholmske bryghus har altid været med til at præge udviklingen i det danske specialølmarked, mener direktør Daniel Barslund.

- Svaneke Bryghus var i 2000 blandt de første mikrobryggerier i Danmark. I 2007 var vi de første til at bygge et eget topprofessionelt bryggeri med en meget kyndig brygmester ved vores side. Nu kan Svaneke Bryghus bryste sig af at være et af de få 100 procent økologiske bryggerier i Danmark, og det giver en konkurrencefordel, siger han.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079