EU-kroner til innovativ pastaproducent
Pastariget A/S har efter indstilling fra Bornholms Vækstforum fået 200.000 kr. fra EU’s Regionalfond til nyt anlæg, der skal udvikle specialprodukter.
- Vi har fundet ud af, at der hos vores kunder er et ønske om, at vi kan levere ensartede kornkvaliteter hen over året, og at vi samtidig er innovative i forhold til at skabe nye korn-, mel- og pastaprodukter. Vi har derfor brug for nye muligheder for opbevaring og blanding af korntyper høstet på forskellige tider af året og på forskellige jordtyper, og her er det nye anlæg uundværligt, siger indehaver af Pastariget, Finn Harild.
Også til gavn for samarbejdspartnere
Anlægget skal både kunne blande og opbevare korn, som Pastariget selv skal anvende til pastaproduktionen, og blande og opbevare korn som, i samarbejde med Valsemøllen, forarbejdes til andre aftagere. Med det nye anlæg vil Pastariget være i stand til gennem innovation at øge konkurrenceevnen og i sidste ende vil det betyde en øget omsætning for Pastariget og de tilknyttede samarbejdspartnere.
Pastariget samarbejder blandt andet på Bornholm med Frennegård, Vellensbygår, Mønstergård, Lille Lærkegård og Strålegård, som leverer specialkorn til Pastariget. De er samtidig med til at konceptudvikle, så der hele tiden kan leveres nye korn- og meltyper til innovative dagligvarekæder, bagerier, butikker og restauranter i Danmark.