Danske ørreder får øko-stempel
Bisserup Havbrug har opnået retten til at anvende det økologiske røde Ø på sine ørreder og ørredrogn. Det sætter skub i salget til landets restauranter.
- Der har i de seneste år været stor afsætning af økologiske udenlandske laks på en række danske restauranter og til mange danske storkøkkener, fortæller Lars Birger Nielse.
Han fortsætter:
- De økologiske havørreder fra Bisserup Havbrug vil blive interessante for disse aftagere, da vi nu kan tilbyde en dansk produceret økologisk havørred, som alternativ til de udenlandske økologiske laks. Havørreden fra Bisserup har blot de ekstra kvaliteter, at fisken er produceret lokalt i Danmark, med alle de fordele som det blandt andet medfører omkring mindre udledning af CO2 til transport/import, mulighed for at fortælle produktets lokale historie, og at de miljømæssige fordele ved den økologiske havbrugsproduktion tilfalder de danske have og kyster – ikke have og kyster i fjernere lande, beretter han.
De økologiske havørreder fra Bisserup havbrug er produceret under et særligt økologisk regelsæt, som har særlig fokus på fiskevelfærd, miljøbelastning, forbrugersikkerhed og ressourceforbrug ved produktionen.
Som supplement til havbruget driver Lars Birger Nielsen et lille røgeri på havnen i Bisserup, hvorfra han nu også glæder sig til at kunne sælge økologiske havbrugsfisk.