23948sdkhjf

Capnova opruster på foodfronten

Gør klar til at pumpe endnu flere millioner ind i fødevarebranchen
Den danske fødevarebranche rykker i disse år, men har brug for både risikovillig og klog kapital.

Det konstaterer investeringsvirksomheden Capnova, som derfor nu har nedsat et såkaldt advisory board med "højtprofilerede kapaciteter i branchen" til at styrke sit strategiske fokus på fødevareinvesteringer.

Potentialet er stort, men det kræver et langt og sejt træk at lykkes med investeringer i fødevarebranchen, mener Capnova, der har en strategi om at nå op på at investere 40 procent af sin kapital i fødevareområdet.

- Foodtech kræver en tålmodig investor og høj ekspertise for at forløse potentialet. Derfor har vi nu valgt at samle et særdeles kompetent og erfarent advisory board omkring os, siger Capnova-direktør Kim Ove Olsen i en pressemeddelelse.

Formanden for det nye board er Michael Ingemann, som har solid erfaring inden for udvikling af økonomisk bæredygtige og innovative fødevarekoncepter, blandt andet fra Claus Meyer Holding.

- Det er et godt træk at samle erfarne branchekompetencer omkring sig, som Capnova gør nu. Fødevarebranchen rykker i disse år, og det er vigtigt, at nogen løber med bolden, når det kommer til den risikovillige udviklingskapital. Jeg får selv en del henvendelser fra food-iværksættere, som jeg gerne vil give videre, og jeg vil også gerne selv give noget tilbage til start-up-miljøet. Og så er det en spændende opgave for os i advisory board’et at blive så tæt involverede i en proces, man normalt først ville se på et langt senere stadie, siger Michel Ingemann.

Fire medlemmer
Det nye advisory board har en helt anden opgave end Capnovas bestyrelse. Medlemmerne kommer til at bidrage som rådgivere og sparringspartnere, ved evaluering af potentielle virksomheder, ved udbygning af netværk og som eventuelle medinvestorer

Capnovas advisory board består af:

- Formand Michael Ingemann: Har stiftet flere it-virksomheder, blandt andet aok.dk. Han bor i London og har flere bestyrelsesposter - blandt andet hos Claus Meyer Holding og Capnovas porteføljeselskab Fooducer.
- Louise Ertman Baunsgaard: Stifter af Letz Sushi - en landsdækkende sushikæde, som hun i sommeren 2017 solgte til Lars Larsen Group. I dag er hun business angel og business coach for kvindelige iværksættere.
- Jens Eiken: Direktør for Research Strategy hos Carlsberg. Brygmester og har udviklet og lanceret et utal af øl hos blandt andre Carlsberg, Jacobsen, Royal Unibrew og Molson Coors. Medlem af Dansk Gastronomisk Akademi.
- Lisbeth Dalgaard: Købmand i Hørsholm og formand for De Samvirkende Købmænd samt forretningsudvalgsmedlem i Dansk Erhverv.

Alle medlemmer deltager Capnovas advisory board som privatpersoner.

Capnova er et af de fire danske innovationsmiljøer, der på egne og statens vegne investerer risikovillig kapital i de helt tidlige faser af nye, innovative virksomheder. Virksomheden var blandt de første til at investere i fødevarer og fødevaretech herhjemme i 2014.

I dag tæller Capnovas portefølje godt 20 fødevareselskaber, og virksomheden driver desuden flere acceleratorprogrammer for tidlige fødevareentreprenører – heriblandt programmerne Growing Food CPH og CPH Food.

I de seneste to år har Capnova årligt investeret i otte fødevare-virksomheder, og branchen udgør dermed nu cirka 25 procent af Capnovas årlige investeringer. I kroner og ører betyder det en samlet investering på cirka 25 millioner kroner årligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063