Det sker: Copenhagen Cooking
Helstegt vildsvin, fisk, skaldyr og nordisk gastronomi til lave priser. Det er bare noget af det, du kan sætte tænderne i, når Copenhagen Cooking lanceres i en vinterudgave for første gang.
Rogn og Bloody Sundays
Og i den måned festivalen varer, er der at væld af oplevelser at gå ombord i. Er du til fisk og skaldyr, bliver du ikke skuffet. Fx kan du medbringe en smagsprøve på din bedste sildeopskrift og få den bedømt af et ekspertpanel på Nyhavns Færgekro, smage alskens rogn på Fiskebaren i Kødbyen eller nyde en aften i skaldyrets tegn på Restaurant Zeleste.
For de vin- og cocktail interesserede bydes der på økologiske vine på Il Dona, søndage på Rubys i selskab med Bloody Marys, vinsmagninger på Patépaté og undervisning i kunsten at lave cocktails på 1105.
Godfather, Nordens vildt og mad til lave priser
Kødet er der også fokus på. Fx kan du smage noget af verdens bedste oksekød på Bøf & Ost, vilde vildsvin på Gråbrødretorv eller Nordens vildt fra bl.a. de store svenske skove.
Er du bidt af Godfather filmene, kan du drage mod ærkeitalienske L´altro, der serverer en Corleone-menu akkompagneret af siciliansk musik. Og vil du opleve grevens private gemakker, slår Moltkes Palæ dørene op for både en 5-retters middag og cocktailsmagning.
I Skuespilhuset bydes der på en gammel kending i Copenhagen Cooking sammenhæng, når 10 toprestauranter byder på smagsprøver. Der er også mulighed for at spise til lave priser, når en lang række restauranter byder på en tre-retters menu til 200 kroner.
En del af festivalparaply
Copenhagen Cooking, der er arrangeret af Wonderful Copenhagen og en række af byens gastronomiske aktører, har eksisteret siden 2005 i en august udgave.
Copenhagen Cooking’s vinterudgave er en del af Wonderful Copenhagens festivalparaply, *Wondercool, der ud over mad også sætter fokus på mode, design, rock og jazz.
Se program på www.copenhagencooking.dk