23948sdkhjf

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Regeringen får overbragt 10 madforslag
Det såkaldte advisory board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag 10 anbefalinger til regeringen.

Anbefalingerne skal støtte op om maden, måltiderne og sundhedsområdet og skal følges op ad et tværministerielt udspil. Iværksætter og erhvervsmand Lars Kolind står i spidsen for advisory boardet, hvis arbejde får rosende ord med på vejen fra Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer:

- Jeg synes, det er modigt, at advisory board i anbefalingerne sætter et endnu større fokus på maden og måltidet som en driver for danskerens sundhed og livskvalitet. Jeg synes også, det er rigtigt. Mad er helt essentielt for os alle. I den sædvanlige samtale om maden taber vi ofte fokus på dét, maden kan, og forfalder alt for tit til kun at tale om næringsstoffer, "fri for" og "uden". Men mad er ikke blot kilde til næringsstoffer – det er også en del af vores historie, vores sociale liv og vores velfærd, siger hun.

Anbefalingerne bliver overdraget til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), børne- og socialminister Mai Mercado (K), undervisningsminister Merete Riisager (LA) og ældreminister Thyra Frank (LA). Deres ministerier skal derefter arbejde videre med indholdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079