60.000 påskeæg laves i hånden
De ansatte ved Aalborg Chokoladen arbejder nat og dag for at være klar med de store bestillinger frem mod påske.
- En mand der møder klokken to om natten, og går hjem klokken 10, og så er der en ny mand, som overtager, siger produktionsmedarbejder Stuart Palmer til TV2/Nord.
Når der tales om håndlavet betyder det blandt andet, at samtlige påskeægs marcipanfyld laves i en håndbetjent æggepresse, hvor der kun er plads til seks æg af gangen.
Kvalitetskrav giver tidspres og behov for planlægning
Salling har bestilt halvdelen af de 60.000 chokoladeæg, og kunderne får kun friske varer fra Aalborg Chokoladen.
Når chokoladeæggene forlader fabrikken må de maksimal være 14 dage gamle. Det stiller store karv til planlægning og indsats, når kvalitet skal sikres, men processen kan ringe være anderledes:
- Man kan købe sig fra det hele, men det er håndlavet chokolade, og det skal det blive ved med at være, Det skal være kvalitet - og det er en fin grænse for hvornår det er og ikke er, siger Stuart Palmer.