Bilka når madspildsmål 12 år før tid
Der er meget mindre madspild i Bilka nu end før i tiden.
Faktisk har kæden formået af mere end halvere sit madspild siden 2014, og det er rigtig godt set i forhold til, at kæden har forpligtet sig på FN's verdensmål, der har sat en deadline for halvering til år 2030, fortæller dr.dk.
Dermed har Bilka nået målet 12 år før tid.
For at reducere madspildet har Bilka søsat forskellige tiltag for eksempel med at sætte prisen ned på varer, der snart udløber, ligesom man er blevet bedre til at udnytte varer, der snart udløber i varehusets egen bistro eller delikatesseafdeling.
Derudover er Bilkas systemer blevet bedre til at forudse, hvor mange varer der skal købes hjem.
- Det kan for eksempel være kød, frugt og grønt, hvor vi har været gode til at købe en masse varer hjem, fordi vi gerne vil få det til at se lækkert og godt ud. Nu er vi blevet meget mere analytiske, siger varehuschef Claus Dahl fra Bilka i Tilst ved Aarhus.
Han fortæller, at det er en helt fantastisk følelse at have nået målet.
Bilka har nu opjusteret madspildsmålet i 2030 til en reduktion på 75 pct.