Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken
Det kommende supersygehus i Odense, Nyt OUH, bliver udvidet med et kæmpestort produktionskøkken - efter planen med et areal på 3.000 kvadratmeter.
Det har et bredt flertal i det syddanske regionsråd netop besluttet.
- Med et nybygget køkken får vi de bedste muligheder for at få kost og behandling til at gå op i en højere enhed. Det glæder mig også, at vi med beslutningen får skabt ro for det dygtige køkkenpersonale i køkkenet på OUH om deres fremtidige arbejdsplads, siger formanden for anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), i forbindelse med aftalen.
Det nye køkken skal opføres i sammenhæng med sygehusets serviceby. Køkkenet åbner efter planen i 2023 og skal både levere mad til patienterne på Nyt OUH, patienterne i psykiatrien ved Nyt OUH og patienterne på sygehuset i Svendborg.
Et foreløbigt overslag viser, at anlægsinvesteringen vil være på cirka 80 mio. kroner.
Der bliver tale om byggeri i et offentligt-privat partnerskab (OPP). Det bliver således en privat aktør, der skal stå for både byggeri og drift af køkkenet i en årrække, mens Region Syddanmark lejer sig ind.
Regionen har også vurderet andre muligheder for madlavning til patienterne på Nyt OUH. Man har blandt andet set på mulighederne for fortsat at lave maden i køkkenet på det nuværende OUH, men det har ikke vist sig økonomisk rentabelt.