23948sdkhjf

Coop dropper friskpakket kød

Kødet solgt i Coops butikker vil fremover være gaspakket. Dermed øges holdbarheden i forhold til friskhakket kød.
Hakket kød, som er pakket i beskyttende atmosfære, kaldet gaspakket eller detailpakket kød, vinder frem på bekostning af friskhakket kød.

SuperBest har taget pakkeformen i anvendelse, og fra d. 1. april har kødet fra Coops slagteri i Aarhus også været gaspakket.

Bedre fødevaresikkerhed
Fordelene ved den nye pakkeform er bedre holdbarhed. Således har gaspakket kød en holdbarhed på 6-8 dage, mens traditionelt friskhakket kød kan hold sig 1 døgn.

- Det er en kæmpe gevinst for forbrugerne. Det betyder rigtig meget for fødevaresikkerheden, siger Jens Juul fra Coop til DR Penge.

Coop har dog ingen planer om at droppe slagterierne i supermarkederne. Kunderne har dermed stadig mulighed for at købe friskhakket kød.

Kritik af smagsoplevelsen
Den ny måde at pakke kødet på møder dog også kritik.

Forskning i smagen i kød pakket på den nye måde viser, at oplevelsen forringes.

- Det smager ofte 'genopvarmet' - ligesom en flæskesteg dagen efter. Og så bliver det mere sejt og tørt, jo længere ældre, det er, siger Ina Clausen, fra Slagteriernes Forskninginstitut.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047