23948sdkhjf

Thisted Bryghus landede bedste resultat nogensinde

Specialøl og gaveæsker med til at give overskud syv år i træk
Thisted Bryghus kom ud af regnskabsåret 2017/18 med sit syvende overskud i træk - denne gang med et plus på 3,5 millioner kroner, det bedste resultat i bryggeriets historie.

Siden 2012/13 er omsætningen steget med 42 procent, så den i 2017/18 landede på 48,9 millioner, en stigning på 3,6 millioner i forhold til forrige regnskabsår.

Tallene blev fremlagt på weekendens generalforsamling i Thyhallen, hvor 1.447 tilmeldte aktionærer kunne glæde sig over "et bryghus i fremgang og med en klar plan for fremtiden", som bryggeriet formulerer det.

- Det er strategien med satsning på specialøl, økologisk øl, fadøl og gaveæsker, der slår igennem. Den gode sommer spiller også ind. For første gang i mange år havde vi en vækst i salget af Thy pilsner og classic på 10 procent, sagde direktør Aage Svenningsen på generalforsamlingen.

Store investeringer forude
Torsdag i sidste uge tog Thisted Bryghus første spadestik til en 30 millioner kroner ny udvidelse. Denne er en af brikkerne i en længere proces, der skal styrke bryggeriets fremtid.

- Vi har fået udarbejdet en masterplan for de investeringer, som vi finder nødvendige for, at vi også har en relevant virksomhed om 20-25 år. Masterplanen omfatter hele virksomhedens tekniske side, og det kan vel ikke overraske nogen, at den er endt med at blive ganske omfattende. Planen skal bruges af bestyrelse og ledelse for at fastholde retning og prioritering af investeringerne, sagde bestyrelsesformand Verner Jensen.

Han oplyste, at tyske GEA skal levere det nye brygværk.

- Vi har i vores valg af bryganlæg lagt stor vægt på, at øllet brygges efter de samme afprøvede principper som hidtil - det vil sige en bryggeproces med mæskekar, sikar, kogekar og whirlpool. I det nye bryghus hjælper den automatiske styring os med en mere præcis gennemførelse af brygprocessen, og vi forventer derfor at kunne brygge endnu bedre øl til vores kunder, når produktionen overgår til det nye anlæg, nævnte Verner Jensen.

Han forventer, at bryggeriet vil opnå en bedre udnyttelse råvarerne med et mindre forbrug af vand og energi. Noget der vil gavne både økonomien og det grønne regnskab.

- Vi har i regnskabsåret foretaget investeringer for 1,2 millioner kroner. Gennem de seneste seks år har vi foretaget investeringer for i alt 20 millioner. Investeringer, der er med til at forbedre bryghusets effektivitet, forbedre produktkvaliteten og ikke mindst forbedre bryghusets konkurrenceevne. Investeringerne er betalt, vi har ikke optaget lån, og vi har stadigvæk positivt likviditet til den daglige drift, påpegede bestyrelsesformanden.

Thisted Bryghus producerede sidste år 3,5 millioner liter øl fordelt på 50 forskellige produkter. Bryggeriet blev etableret i 1902 og har 23 ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109