23948sdkhjf

Danske snacks myldrede frem på ISM

Trends gavner blandt andre Easis
På den netop afsluttede slik- og snacksmesse i Köln, ISM, deltog 11 danske virksomheder på en fælles stand med Bio Aus Dänemark og MAA.C som tovholdere - og flere af dem melder om særdeles stor interesse for de danske produkter.

Syv af de danske deltagere på standen havde nye, sunde barer eller andre former for snacks med på messen, fortæller Malene Aaris, fra eksporteksperten MAA.C. Hun taler om en stærkt voksende trend:

- Det er tydeligt, at der er hastig vækst i markedet for snacks, altså små måltider, som man hurtigt kan spise på farten. På globalt plan er det marked nu oppe på 513 milliarder dollars - og heldigvis kan vi også se, at de danske virksomheder er innovative på det felt, konstaterer Malene Aaris.

En af dem, der promoverede sin vorksomhed på ISM, var direktør Thomas Møberg fra Easis, der producerer snacks og andre fødevarer uden tilsat sukker. Han oplevede især interesse for to nye, veganske og økologiske snackprodukter.

- Vi kan mærke to trends, som begge kommer os til gode. Den ene er no added sugar, og den anden er vegan-bølgen. Den skyller lige nu over hele Europa og handler både om sundhed og klimahensyn, påpeger Thomas Møberg.

Begejstret debutant
Mens Easis har deltaget på ISM i flere år i træk, var messen i år debut for Sweet Intentions, der producerer det økologiske vingummibrand Hey Yum!

- Men det bliver absolut ikke sidste gang, vi er med, siger Sweet Intentions stifter, Henriette Lamm.

- Det har været fire rigtig gode dage. Vi har fået en masse gode kontakter, både til retailers og til distributører fra hele verden, og der har været et rigtig godt fællesskab på den danske stand. Folk har været supergode til at hjælpe hinanden, og jeg har kunnet trække meget på de andres erfaringer, fortæller hun.

De 11 deltagere på standen hos Bio Aus Dänemark og MAA.C var som følger: Møn Bolcher /Møn Dragée, Berrifine, Mols Organic, Sweet Intentions, True Gum, Wholi, Easis, Nuts 'n More, Rawbite, Simply Chocolate og Orkla Confectionery & Snacks Denmark,

Også eksportkonsulenterne hos Food from Denmark havde en dansk fællesstand med på kæmpemessen i Köln. Den omfattede Feel Good Company, Ingemann Chocolate, Elvirasminde, Gumlink, Bisca, Nordthy og Nordic Bulk Solutions

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078