23948sdkhjf

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde
Som tidligere ansat hos nogle af landets store fødevareproducenter har han selv solgt masser af varer til AB Catering, og nu er han ny direktør for den landsdækkende cateringgrossist, der leverer store mængder mad til kantiner, storkøkkener og restauranter.

Peter Guldager var derfor i høj grad på hjemmebane, da han onsdag deltog i AB Catering og BC Caterings store messe i Gigantium i Aalborg, hvor 138 af grossisternes leverandører mødte tusindvis af køkkenfolk.

Direktøren var blandt meget andet med til at synge fødselsdagssang for Det Økologiske Spisemærke, der fylder 10 år i år, og som blev hædret i messens særlige Økosalon. Netop økologi er naturligvis en af de trends, som også i høj grad er i fokus hos AB Catering.

- Hvis jeg skal nævne nogle meget tydelige trends, så er det økologi, dyrevelfærd og lokale varer. Vegetar- og veganerprodukter er også på vej frem; vi kan godt se, at der sker noget dér - men de kommer jo fra et lavt udgangspunkt. Hvis man går fra én til to, så har man også fordoblet salget, sagde Peter Guldager til Food Supply.

Han havde ikke umiddelbart noget bud på, hvor stor en andel af varerne hos AB Catering der er veganske eller vegetariske. Men antallet vil helt sikkert være større på næste års udgave af Cateringmesse Nord, konstaterede han.

Samarbejde
Direktøren pegede på, at når de nye trends bliver bredt ud i landets professionelle køkkener, handler det i høj grad om et samarbejde mellem treenigheden af leverandører, grossist og slutbrugere i køkkenerne.

- Vi skal hjælpe hinanden. Hos AB Catering vil vi selvfølgelig gerne sælge det, som kunderne vil have, og vi skal være på forkant. Hvad angår for eksempel økologi, så er det jo ikke enten-eller, men både-og. Vi giver kunderne valget mellem økologi og ikke-økologi - og vil de have et produkt i en økologisk version, så prøver vi at skaffe det, fastslog Peter Guldager.

Han har været direktør for AB Catering i cirka to måneder og har en fortid hos blandt andre Arla og Tulip - hos sidstnævnte med ansvar for foodservice og derfor med stor erfaring i at handle med AB Catering.

- Nu er jeg så kommet over på den anden side af bordet og har fået erfaring med to af de tre ben i treenigheden. Jeg tror ikke, at jeg nogensinde får det tredje ben med som ansat ude i et køkken, skæmtede han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094