23948sdkhjf

Naturmælk moderniserer Øllingegaard og investerer i nye tappeanlæg

- Der er muligheder for at fordoble Øllingegaard-brandet, siger direktør Leif Friis Jørgensen

Det gamle ord om, at "det er dyrt at være fattig", beskriver ganske godt den situation, det nordsjællandske mejeri Øllingegaard var i, før mejeriet for godt to år siden kom under Naturmælks vinger.

- Det var et lidt nedslidt mejeri, vi overtog, konstaterer Naturmælks administrerende direktør, Leif Friis Jørgensen.

Øllingegaard sloges som selvstændigt mejeri med økonomien, og derfor var der ikke råd til at investere i produktionen, som derfor blev sat yderligere tilbage i forhold til konkurrenterne. Men nu er Naturmælk kommet til med større økonomiske muskler, og det sjællandske mejeri er ved at blive moderniseret.

- Jeg er faktisk på vej over for at tale med håndværkerne nu, siger Leif Friis Jørgensen, der sidder i bilen mellem Jylland og Sjælland, da Food Supply taler med ham.

- Vi er i gang med en gennemgribende renovering af Øllingegaard, og det trænger der til. Der har ikke været så meget fokus på at udvikle mejeriet, før vi overtog.

Leif Friis Jørgensen er fuld af forventninger til mejeriet, der ligger nær Skævinge cirka et kvarters kørsel fra Hillerød.

- Øllingegaard er et kendt brand i hovedstadsområdet, og det skal udbygges. Det går allerede rigtig godt, og jeg vurderer, der er muligheder for at fordoble Øllingegaard-brandet inden for en kort årrække, siger direktøren.

Mere mælk til mejeriet
Lavthængende frugter i form af eksempelvis en sammenlagt ledelse og administration er plukket, og også produktionsmæssigt begynder Naturmælk at høste fordele af fusionen. 


Et af problemerne for Øllingegaard var, at der ikke produceres så meget mælk på Sjælland, men nu er det muligt at udligne mælk med Naturmælks mejeri i Sønderjylland, så produktionen optimeres. Samtidig fortæller Leif Friis Jørgensen, at det siden overtagelsen af Øllingegaard er lykkedes at få yderligere to andelshavere på Sjælland, som leverer mælk til andelsmejeriet.

Mere mælk på mejeriet giver også muligheder for større kunder.

- Nu er Øllingegaard konkurrencedygtig på de store volumer, siger Leif Friis Jørgensen.

Tappeanlæg skal sikre bæredygtighed
Naturmælk skal også installere nye tappeanlæg på både det jyske og det sjællandske mejeri.

- Tappeanlæggene på de to mejerier skal gøre det muligt, at vi i fremtiden kan bruge mere bæredygtige kartoner til mælken, siger Leif Friis Jørgensen. Ved at gå over på de "grønne" emballager i naturbrunt 100 procent ubleget pap, reduceres CO2-udledningen på de nye mælkekartoner med 12,85 procent. Emballagen er fri for blegemiddel og består næsten udelukkende af naturlige materialer. Det er den vej vi ser. Endnu mere grøn og endnu mere naturligt, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062