23948sdkhjf

Toms giver Guld Barren nye klæder

Efter år med stagnerende salg vil slikproducenten komme forbrugerne i møde med nye produktvarianter

Det handler om at kunne tilfredsstille forbrugernes appetit på ny uden at pille ved produkternes DNA, når Danmarks største konfektureproducent, Toms Gruppen, i disse år investerer et større trecifret millionbeløb i at modernisere sin forsyningskæde, herunder fabrikkerne i Hvidovre og Ballerup.

- Vi har mange ikoniske produkter, og det bliver afgørende at kunne lave dem i forskellige forpakninger uden at lave om på selve grundessensen i eksempelvis Anthon Berg, siger administrerende direktør i Toms Gruppen Carsten Lyngsø Thomsen.

Han betegner konfekturemarkedet som mere traditionsbundet, end man umiddelbart skulle tro. Når det bliver jul eller påske, ved forbrugerne godt, hvad de vil have.

- Så jeg tror, det mere handler om at give forbrugerne den samme oplevelse i forskellige forbrugssituationer end om at revolutionere konfekturemarkedet, siger Carsten Lyngsø Thomsen.

Mere automatiseret pakkeri
Han har ved tidligere lejligheder betegnet investeringerne som de største i virksomhedens nyere historie. Millionerne skal blandt andet bruges på at bygge en ny produktion i Polen, men også på en række investeringer i de danske fabrikker, herunder et mere automatiseret pakkeri i Ballerup, hvor den ikoniske Guld Barre produceres.

Helt konkret investerer Toms blandt andet i et automatiseret anlæg til flow-i-flow-pakning, der gør det muligt at lave multiflowpakning med flere Guld Barre-produkter i samme pakning.

- Den investering, vi har gjort i Ballerup, er en stærkere automatisering af pakningen. Vi kan nu lave Guld Barren i andre pakninger og lancerer en række nye størrelser i 2019, siger Carsten Lyngsø Thomsen.

I stedet for at opfinde eksempelvis et helt nyt Heksehyl eller en ny Guld Barre vil Toms groft sagt hellere tage udgangspunkt i det velkendte produkt og innovere på indpakning, forbrugssituation og så videre, uddyber direktøren.

- Meget af vores innovationskraft går på at lægge på ud fra den base, eksempelvis ved at lancere 10 grams Guld Barre, så forbrugeren kan bruge den i en ny forbrugssituation. Og det er blandt andet det, som det nye pakkeanlæg skal understøtte.

Drøjt marked
Investeringerne er et led i Toms 2020-strategi, hvor et stringent fokus på de klassiske produkter skal styrke salget på det danske marked og positionere Toms som nicheproducent i udlandet - særligt af Toms likørfyldte chokoladeflasker, som tegner sig for en stor del af den internationale omsætning.

Toms har i årevis døjet med stagnerende omsætning på et meget fladt konfekturemarked. Efter et 2016-regnskab med fremgang på bundlinjen bød 2017-regnskabet på en tæt på halvering af driftsindtjeningen fra 89 millioner kroner til 54 millioner kroner.

Ifølge Carsten Lyngsø Thomsen skal 2020-strategien netop gøre virksomheden bedre i stand til at tjene penge.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063