23948sdkhjf

Danæg sætter ny overskudsrekord

- Belønningen for flere års målrettet arbejde
Danæg-koncernens regnskab for 2018 blev det hidtil bedste med et resultat før skat på 51 millioner kroner. Det er en forbedring på 28 procent i forhold til 2017.

Samtidig steg omsætningen med 59 millioner og nåede op på næsten 1,3 milliarder kroner.

Tallene skal ifølge ledelsen ses i lyset af "et udfordrende år, der var krævende for aktørerne i ægbranchen".

2018 bød således på udfordringer med efterdønningerne af den store konvertering fra buræg til alternative æg. Den varme og lange sommer medførte desuden et faldende ægforbrug i flere af de nordiske lande, ligesom flere udenlandske æg skabte øget konkurrence på det danske detailmarked.

Det gode resultat i 2018 er ifølge koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen belønningen for flere års målrettet arbejde med at optimere og udvikle Danægs interne produktion.

- Året er på mange måder forløbet tilfredsstillende for Danæg-koncernen, hvor vi er kommet fornuftigt igennem udfordringerne. Vi kan derfor med stolthed sige, at vi i år 2018 har præsteret et historisk resultat. Resultatet betyder samtidig, at koncernen nu har leveret et tilfredsstillende resultat for fjerde år i træk. Det vidner om stabilitet og en koncern, der samlet set er inde i en positiv udvikling. Samtidig er jeg glad for, at vi igen i år kan udlodde et betydeligt udbytte til vores ejere, konstaterer Jann Dollerup Vig Jensen i en kommentar til rekordregnskabet.

Han henviser til, at generalforsamlingen i Danæg Holding A/S har valgt at udlodde 20 millioner kroner i udbytte til sine ejere i Danæg og DLG.

- Vi har styrket samarbejdet med vores nuværende kunder, samtidig med at vi har oplevet en rigtig god tilgang af nye kunder - særligt på vores eksportmarkeder, hvor vi igen i år har oplevet pæn vækst. Generelt må vi sige, at eksporten i stigende grad bidrager positivt til koncernens udvikling, mens vi fortsat oplever meget stort prispres i alle afsætningskanaler på vores nordiske hjemmemarkeder, hvor marginerne er ganske små, siger Jann Dollerup Vig Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078