Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet
I storkøkkenet på Aalborg Universitetshospital er de blevet gode til rester. Personalet smider næsten aldrig ud, men er begyndt at spekulere i, hvordan overskydende mad kan indgå i nye retter.
Siden 2014 er rester blevet tænkt smartere, og det har betydet en kraftig reduktion i den mængde mad, der ryger i skraldespanden, fortæller Pernille Nørbak.
- Dengang var der nogle sengeafsnit, som var helt oppe og have et madspild på 50 procent, husker Pernille Nørbak.
Hun og 120 ansatte laver mad til sygehusene i Aalborg, Farsø og Hobro. For at komme madspildet til livs er bestillingsproceduren blevet ændret, menuen er blevet slanket, og personalet kan købe overskudsmad hjem til privaten. Og så er de blevet gode til at bruge, det de har, skriver mediet.
- Kan vi bruge noget af det, vi har til overs i vores grøntproduktion til at lave en pesto eller noget andet, så gør vi det, forklarer Pernille Nørbak, cheføkonoma på Aalborg Universitetshospital til TV2 Nord.
Indsatsen mod madspild er led i et initiativ, hvor Region Nordjylland forsøger at mindske udledningen af CO2 fra deres institutioner.