23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

De vil ikke vente på, at der bliver truffet politiske beslutninger
Mens regeringen i mandags måtte skrinlægge planerne om et klimamærke, går fødevarevirksomheder i Sydjylland målrettet efter at få udviklet nye principper for bæredygtig produktion.

Det sker som et led i Erhvervshus Sydjyllands nye interregionale program, TASTE, som en række virksomheder selv har været med til at forme.

- Vi har at gøre med fødevarevirksomheder, som ikke vil vente på, at der bliver truffet politiske beslutninger om den ene eller den anden retning for klimavenlig og bæredygtig produktion. De tager selv teten, siger Andreas Cæsar Møller Jensen, der er programchef hos Erhvervshus Sydjylland, i en pressemeddelelse.

Fødevarevirksomheder i Sydjylland har således været med til at udvikle TASTE, hvor ambitionen er – sammen med nordtyske virksomheder og partnere – at få skabt nye principper for fødevareproduktion og bæredygtighed.

En af virksomhederne er Mejeriet Naturmælk i Tinglev.

- Vi vil undersøge, hvordan vi kan forbedre bæredygtigheden ved at kigge 360 grader rundt om vores produktion. Som virksomhed har vi en interesse i at bidrage til øget bæredygtighed, og vi er sikre på, at forbrugere i stigende grad vil efterspørge fødevarer produceret bæredygtigt i alle led, siger Naturmælk-direktør Leif F. Jørgensen.

25 pladser
TASTE kommer til at løbe over de næste tre år og er støttet med 18,5 millioner kroner fra EU’s Interreg-program. Udover Naturmælk indgår Skærtoft og Madkulturen samt tre nordtyske fødevarevirksomheder i Erhvervshus Sydjyllands partnergruppe.

- Projektet skal være en katalysator for den bæredygtige omstilling i fødevareerhvervet ved at samle og bygge oven på nuværende initiativer og forene branchen bredt om udfordringen med at skabe bæredygtig produktion, siger Judith Kyst, direktør hos Madkulturen og partner i TASTE.

Ambitionen er således at etablere en bevægelse, der kan være med til at flytte virksomhedernes og forbrugerens mindset mod bæredygtig produktion og indkøb. Der bliver plads til flere virksomheder inden længe.

- Når vi er gennem den første fase, bliver der plads til omkring 25 fødevarevirksomheder ud over de seks partnervirksomheder. Virksomhederne vil dels få mulighed for at få udviklet deres egen bæredygtighed, dels blive en del af et brancheakademi, som skal være med til at udbrede kendskabet til det nye bæredygtighedsprincip, siger Andreas Cæsar Møller Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187