23948sdkhjf

Cateringbranchen opruster med ny forening

Gennem flere måneder har der blandt en række cateringvirksomheder været arbejdet hårdt på at skabe en ny forening, som favner cateringvirksomheder og lignende virksomheder, som leverer mad ud af huset.

Det er nu lykkedes. Foreningen Danske Frokost- og Cateringleverandører er netop etableret med en seks mand stor bestyrelse, og 26. marts er knap 150 af landets cateringvirksomheder inviteret til det første informationsmøde på Madværkstedet i København.

- Vi tror på, at vi som ny forening kan være med til at skabe et løft for hele branchen. Det handler både om, at vi får en organisation, som kan levere brancherelevant rådgivning og støtte, og om, at vi som forening står stærkere i det fødevarepolitiske spil, siger Thomas Tranberg, formand for Danske Frokost- og Cateringleverandører.

Han er til daglig indehaver af Smagssans A/S, der med sine 22 medarbejdere har leveret catering i Storkøbenhavn i snart 40 år.

Standardisering
For den nye forening står oprydning og standardisering højt på dagsordenen. I dag er det stort set muligt for enhver, som ønsker at sælge mad ud af huset, at gå i gang. Som kunde har man ingen jordisk chance for at vide, om man handler med et professionelt køkken med dygtige kokke, eller om det er autodidakte. påpeger den nye forening.

- Der skal naturligvis være plads til alle, men vi kan styrke vores branche ved at få skabt en certificering og et kvalitetsstempel. Det er vores ambition, at man som medlem af den nye forening skal tilegne sig en certificering, som vi udvikler, ligesom man skal være villig til at levere offentliggjorte regnskaber, så kunderne kan se den virksomhed, som de handler med, siger Thomas Tranberg.

Han er ikke i tvivl om, at det er det rette skridt at blive en forening under paraplyorganisationen FødevareDanmark, som i forvejen har over 700 små og mellemstore fødevarevirksomheder som medlemmer.

- FødevareDanmarks agenda flugter fuldstændig med vores. De arbejder målrettet for at skabe så gode rammer som muligt for fødevarevirksomheder i SMV-segmentet. Samtidig har de et set up, som gør, at vi kan tilbyde vores medlemmer juridisk bistand, fødevaresikkerhed og hjælp til eksempelvis markedsføring og udvikling af forretningen, siger Thomas Tranberg.

Tilsvarende er man i FødevareDanmark glade for at få en ny forening med på holdet.

- Vi er overbeviste om, at vi kan være med til at styrke cateringbranchen, og samtidig bliver FødevareDanmark kun stærkere af, at vi får endnu en organisation under os, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11