Vestjysk æblevin resultat af fødevarenetværk
En vestjysk æblevin, som netop har set dagens lys, er resultatet af et samarbejde mellem to vestjyske producenter.
De er det første synlige bevis på et samarbejde mellem vinproducenten Brage Vin fra Asp og frugtavlerne på Kræmmergaard i Bækmarksbro.
Regional Madkultur Vestjylland
Hos Kræmmergaard har de leget med tanken om en æblevin i nogle år, men ideen blev først realiseret, da frugtavlerne blev en del af foreningen Regional Madkultur Vestjylland og her kom i snak med Troels Juel fra Brage Vin.
- Brage Vin har både udstyr og licenser i orden, og så har Troels erfaring og ekspertise, så han har fungeret som vejleder for os.
Sådan fortæller Siri og Niels Peder Kræmmergaard, der glæder sig over at de har fået et nyt produkt ud af deres æbler. Smagsmæssigt er frugtavlerne også godt tilfreds med resultatet og beskriver vinen som en behagelig halvtør vin, der pga. koldgæring dufter, men ikke smager af blomster.
Netværk nytter
Også Troels Juel glæder sig over samarbejdet med Kræmmergaard og resultatet:
- Jeg var nok aldrig kommet til at eksperimentere med æblevin, hvis jeg ikke var kommet i snak med Kræmmergaard. Men det er jo helt oplagt, at vi kan bruge hinandens råvarer og kompetencer.
Hos bestyrelsen for Regional Madkultur Vestjylland glæder de over at have fået et synligt – og velsmagende – bevis på, at der er et stort udbytte ved at være en del af et netværk. Æblevinen og samarbejdet mellem Kræmmergaard og Brage Vin er et konkrete resultat af, hvad der kan ske, når producenter mødes på tværs af fagligheden og tænker nyt sammen. Og det er sådanne initiativer, der er med til at øge både producenternes afsætning og mangfoldigheden af de vestjyske kvalitetsprodukter.