23948sdkhjf

Populært netværk starter op på Sjælland

VIFUs fødevaresikkerhedsnetværk er blevet så populært, at VIFU på opfordring fra virksomheder starter et tilsvarende netværk op på Sjælland.
Fødevarevirksomheder på Sjælland får nu mulighed for at mødes i et uformelt forum, udveksle erfaringer og høre om trends og ny lovgivning, idet VIFU opretter et nyt fødevaresikkerhedsnetværk.

Fødevaresikkerhedsnetværket har haft stor succes med deltagelse af virksomheder fra hele Danmark, hvoraf mange rejser langt for at deltage i møderne. Flere virksomheder har efterspurgt et lignende netværk på Sjælland, og det ønske har VIFU besluttet at imødekomme.

De første to møder i det nye netværk afholdes i efteråret - det første d. 13. september - 2011 i Roskilde, og fra næste år er der planlagt fire møde fordelt over hele året. Det første møde vil hovedsageligt være et informationsmøde og en introduktion til, hvordan man som virksomhed kan bruge netværket.

Som et eksempel på, hvad et netværksmøde kan indeholde vil Helle Buchardt Boyd fra DHI holde et indlæg om kemiske forureninger, og Hanne Mogensen fra QMS-Consult vil fortælle om de nyeste tendenser, lovgivning og anden information, som er relevant for fødevareerhvervet. Fremadrettet vil det være deltagerne i fødevaresikkerhedsnetværket på Sjælland, der vil sætte dagsordenen for hvilke emner, der skal afholdes oplæg om på møderne.

Medlemmer holder sig ajour med udviklinge
Fødevaresikkerhedsnetværket blev startet af Videncenter for Fødevareudvikling (VIFU) i 2006, og der er gennem årene blevet opbygget et stort og meget velfungerende netværk. Formålet med netværket er at sikre en god fødevaresikkerhed i den industrielle fødevareproduktion, og at netværkets medlemmer løbende holdes ajour med den nyeste lovgivnings- og kontrolmæssige udvikling inden for branchen. Netværket er et af de projekter, som Forsknings- og Innovationsstyrelsens netværk FoodNetwork støtter.

Deltagerne er hovedsageligt kvalitetschefer/-medarbejdere på mellemstore og store virksomheder, men også små virksomheder er repræsenteret i netværket. Møderne i netværket giver deltagerne mulighed for at høre kollegers erfaringer og problemstillinger, hvilket Tove Grögerchen fra Struer Brød A/S sætter pris på:

- Jeg sidder som produktudvikler og kvalitetsansvarlig i en virksomhed med ca. 20 ansatte. Som eneste ansatte i denne funktion har man ofte brug for sparring og udveksling af diverse problemstillinger med andre, der kender til disse emner. Her har netværket været rigtigt godt at være tilknyttet, siger Tove Grögerchen.

Fakta om VIFU - Videncenter for fødevareudvikling
VIFU er et regionalt forankret videncenter med et nationalt sigte. VIFUs kerneområde er at etablere netværk, projekter og samarbejde mellem alle de relevante aktører inden for fødevare- og fødevarerelaterede erhverv. VIFU arbejder på at skabe vækst og udvikling ved at danne utraditionelle alliancer og kombinere viden fra forskningen med erfaring fra fødevareerhvervet. VIFU søger at virke som den samlende og koordinerende faktor for producenter, virksomheder og institutioner i og omkring fødevaresektoren. Med et solidt konsortium af uddannelses- og forskningsinstitutioner i ryggen, står VIFU stærkt inden for hele fødevare- og udviklingsspektret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144