23948sdkhjf

Kyllingeslagteri med nyt underskud

Det ganske nye fjerkræslagteri Rokkedahl Food ApS i Kølby ved Nibe må stadig kigge langt efter overskud. I slagteriets opstartsår 2017 gav driften et minus på 14,2 millioner kroner efter skat, og sidste år endte med et tab på 6,5 millioner kroner.

Det 4000 kvadratmeter store slagteri åbnede i marts 2017 med deltagelse af daværende landbrugsminister Esben Lunde Larsen. Der er tale om et topmoderne anlæg specielt bygget til at håndtere økologiske og fritgående kyllinger, som produceres på en af Danmarks største fjerkræfarme, Rokkedahl ved Nibe i Nordjylland.

Familien Rokkedahl stod i begyndelsen alene bag kyllingeslagteriet, men i august sidste år solgte man 51 procent af ejerskabet til Danpo, der er ejet af den svenske koncern Scandi Standard.

Det netop offentliggjorte årsregnskab for Rokkedahl Food ApS, der driver fjerkræslagteriet, viser, at 2018 blev et klart bedre år for virksomheden. Bruttofortjenesten steg fra minus 6,6 til plus 10,5 millioner kroner, men det var ikke nok til at undgå røde tal på bundlinjen.

I regnskabets ledelsesberetning fremgår det, at ”selskabet har foretaget en række initiativer til optimering af driften, og der forventes en markant forbedring af resultatet for det kommende år.”

Egenkapitalen var i 2017 negativ med 15 millioner kroner. I 2018 spyttede ejerne et tilskud på 22,7 millioner kroner i slagteriforretningen, der ved årets udgang havde en positiv egenkapital på én million kroner. Ikke et specielt solidt fundament, men ejerne står klar med mere kapital, hvis det bliver nødvendigt. Ledelsen i et af ejerselskaberne har ifølge regnskabet i en erklæring tilkendegivet at ville tilføre den fornødne likviditet til selskabet frem til juni 2023.

Kyllingeproducenten Rokkedahl blev i efteråret hædret som årets dyreven af Dyrenes Beskyttelse. Organisationen fremhævede kyllingeproducentens indsats for bedre dyrevelfærd for slagterkyllinger.

De økologiske og fritgående kyllinger fra Rokkedahl sælges blandt andet under varemærkerne Rokkedahl Kylling, Himmerlands Kylling og Limfjordskylling.

Da Danpo-koncernen sidste år købte sig ind i det himmerlandske fjerkræslagteri, var det netop med blikket rettet mod markedet for kvalitetskyllinger opdrættet med vægt på dyrevelfærd.

- Vi har samme tanker omkring dyrevelfærd og premiumkyllinger. Vi vil gerne sælge flere af disse kyllinger til danskerne, og det tror vi, at vi bedre kan gøre sammen end hver for sig, sagde Danpos administrerende direktør, Mark Hemmingsen, i august til NORDJYSKE Medier.

Men han erkendte også, at ingen endnu havde fundet vejen til at udløse potentialet i markedet.

Det har Danpos største konkurrent, HK Scan, heller ikke. Det finske selskab, der ejer det tidligere Rose Poultry og har slagteri i Vinderup, meddelte for nyligt, at man opgiver at producere økologiske kyllinger, fordi det ikke er økonomisk rentabelt.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094