23948sdkhjf

Han har en flødebollehemmelighed, som ingen får at vide

Det er ikke nemt at udvikle en flødebolle, som er både økologisk, har lang holdbarhed og kan fryses ned.

Men det er lykkedes for indehaveren af det fynske flødebollefirma SweetNorth, Michael Møller Larsen - og det med nogle metoder, han vil bevare som en dyb forretningshemmelighed.

- Da jeg gik i gang med at forlænge holdbarheden til mindst fire uger, fik jeg at vide af kollegaer i branchen, at det kan ikke lade sig gøre. Men det kan det, og jeg har gjort det.

- Og da Coop var interesseret i at lave en aftale om forhandling af mine flødeboller, fik jeg at vide, at jeg forresten også lige skulle lave dem økologiske. Det fik vi så også udviklet, selv om det var svært. Faktisk sværere end det med holdbarheden, fordi man jo ikke kan bruge alle de tilsætningsstoffer, der normalt bliver brugt, for eksempel til at stabilisere æggehvideproteinet, beretter Michael Møller Larsen.

Tilfældighed
Han har en uddannelse som biokemiker, og den er ikke mindst kommet ham til gode i forbindelse med hans måske allerstørste bedrift på flødebollefronten: At hans produkter kan fryses ned, så de bare skal ud af fryseren nogle minutter før servering.

Metoden holder han som nævnt hemmelig.

- Jeg vil ikke søge patent på metoden, for så kan alle ret nemt gå ind og se opskriften og så bare ændre lidt i den, nævner Michael Møller Larsen..

Han afslører dog gerne, at han fandt vejen til frysbare flødeboller ved lidt af en tilfældighed, og at han har smidt rigtig mange flødeboller ud, inden han pludselig havde metoden.

- Mange store opfindelser i verden er opstået ved en tilfældighed. Man kan måske ikke kalde frosne flødeboller for en stor opfindelse. Men det betyder i hvert fald, at jeg nu kan sælge flødeboller i hele verden, fordi vi kan fryse dem ned og eksportere dem - og køberne så kan have dem helt friske i fire uger efter at de er tøet op, nævner den lidt heldige biokemiker.

Vegansk version på vej
Blandt hans mange idéer til yderligere produktudvikling er en vegansk flødebolle, som han har fået mange forespørgsler på.

Forsøgene går lige nu på at udskifte æggehviderne med kikærter, men "måske er der en anden løsning derude", som han siger.

- Indtil videre har jeg ikke kunne få dem til at holde mere en to-tre dage, men mit mål er at knække den holdbarhed, fastslår Michael Møller Larsen.









Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079