23948sdkhjf

Dansk vaniljenørd åbner snart sin egen farm

Efter fire år som indehaver af en københavnsk vaniljebutik er vaniljeeksperten Mette Ravn godt i gang med at etablere sin egen vaniljefarm i Tanzania.

Dér vil hun producere fem ton økologisk vanilje om året på et 10 hektar stort område med udsigt over Victoriasøen.

- Vi kommer til at producere verdens bedste vanilje. Vaniljen bliver verdens bedste, fordi området tidligere - før vaniljepriserne eksploderede - har produceret vanilje af exceptionelt høj kvalitet, og fordi vi har en af verdens førende vaniljeeksperter som rådgiver og mentor, fastslår Mette Ravn.

Navnet på den nye virksomhed er Lake Victoria Vanilla, og det er ifølge Mette Ravn "en drøm, der er ved at tage form og blive til virkelighed". Hun regner med at kunne høste første gang i 2023.

Investorer
Det seneste års tid har hun arbejdet på at skaffe investorer til Tanzania-projektet, som hun også selv har skudt penge i.

- Vi er p.t. ved at lukke anden investeringsrunde og forventer, at næste runde bliver i anden halvdel af 2020. Ud over muligheden for at blive medejer tilbyder vi også muligheden for at købe vaniljen forlods. På den måde sikrer vi vores cashflow, mens køberne får vanilje til en uhørt lav pris - det vil sige under 500 kroner pr. kilo, fortæller Mette Ravn.

Selv om Lake Victoria Vanilla er et rent kommercielt projekt, vil hun også gerne støtte lokalsamfundet. Det sker via en fond, der hjælper børn i området med at få en uddannelse.

Om baggrunden for det store Afrika-projekt nævner Mette Ravn, at hun har nørdet vanilje i årevis og sælger vanilje fra hele verden til både danske forbrugere og restauranter. Det gør hun via virksomheden Mette Ravn Vanilje, som udelukkende er webshopbaseret.

Produkterne køber hun direkte fra producenter i blandt andet Costa Rica, Tahiti og Mexico - og om et par år altså også fra sig selv i Tanzania.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172