Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM
Ronni Mortensen vandt onsdag på fødevaremessen Bite Copenhagen den danske konkurrence, som var første skridt mod at komme til Bocuse d'Or i 2021 i Lyon.
Inden da skal Ronni Mortensen dog igennem EM i Tallinn i Estland. Det foregår næste sommer.
- Vi har set et virkelig flot niveau i dag med meget nytænkning i forhold til præsentationer og sjove teknikker, siger overdommer Kenneth Toft-Hansen i en pressemeddelelse.
Ud over fiskeretten skulle onsdagens fem deltagere dyste i en ret, der skulle indeholde lammeryg og lammehjerte.
Kokkene blev bedømt på smag, originalitet, tekstur, tilberedning, visuelt udtryk og sauce.
- Ronni Mortensen leverede en super præstation, og jeg tror, han vil nå langt ved EM næste år i Estland. Jeg spår ham gode chancer. Ronni var med til at hjælpe mig i køkkenet op imod finalen i Lyon i år. Hans fiskeret var ekstremt visuelt smuk med mange spændende detaljer, siger Kenneth Toft-Hansen i pressemeddelelsen.
Overdommeren ved, hvad verdensmesterskabet kræver, da han som første dansker vandt Bocuse d'Or i januar. Konkurrencen begyndte i 1983 og foregår hvert andet år.
Kenneth Toft-Hansen er til daglig køkkenchef på Svinkløv Badehotel i Nordjylland.
Ronni Mortensen er souschef på restauranten Geranium, der ligger i Telia Parkens bygninger i København.
Geranium har som den eneste danske restaurant tre Michelin-stjerner.
/ritzau/