23948sdkhjf

Bone's nægter - 250 ton mad skal smides ud efter lukketid

De 24 restauranter i spareribskæden Bone's skal smide resterne i salatbuffeten ud efter lukketid.

Det fastslog Fødevarestyrelsen tidligere på året, og afgørelsen er nu blevet stadfæstet af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Dermed er det igen slået fast af myndighederne, at Bone's ikke må fortsætte sin procedure med ved lukketid at sætte resterne fra salatbuffeten på køl natten over for at bruge dem dagen efter.

Heller ikke den nye afgørelse får dog Bone's til bare at rette ind, lader direktør Jan Vinther Laursen forstå i Herning Folkeblad.

- Vi kunne jo ikke drive restauranter i 30 år, hvis ikke kundernes sikkerhed var os meget på sinde. Vi opbevarer maden over køl natten over, og om morgenen tager kokken et kig med yderst kritiske øjne på det. Hvis der er det mindste misfarvning, lugt eller dårlig smag, så ryger det ud. Men hvis det er fine madvarer, der ikke fejler det mindste, så vil det da være vanvittigt at smide det ud, siger han til avisen.

- Helt uacceptabelt
Til Ekstra Bladet siger direktøren, at "retter vi os efter afgørelsen, ville vi have et madspilds-problem, der imagemæssigt, moralsk og økonomisk er helt uacceptabelt".

Der er tale om cirka 250 ton helt friske varer om året fordelt på kædens restauranter, nævner Jan Vinther Laursen.

Han sætter nu sin lid til et planlagt møde på mandag, hvor Bone's skal mødes med Fødevarestyrelsen - et møde, som direktøren håber og tror på ender med en løsning, hvor Bone's ikke behøver at smide god mad ud, fortæller han til Herning Folkeblad.

Ifølge direktøren har Bone's-restauranterne markedets bedste kølende salatbarer, og Bone's har undervejs i sagsforløbet påpeget, at salatskålene skiftes 8-10 gange dagligt, og at tængerne er antibakterielle. Desuden overvåges salatbaren, så hvis nogen rører ved råvarerne eller nyser ned i dem, kasseres alt omgående, lyder argumenterne

Ifølge Fødevarestyrelsen - og nu klagenævnet - er det dog ikke nok til at udelukke, at der er risiko for smitte med bakterier.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08