23948sdkhjf

Fyrede Danish Crown-medarbejdere får millionhjælp

De 123 Danish Crown-medarbejdere, som for nylig fik at vide, at de er fyret fra slagteriet i Horsens, får nu en håndsrækning fra Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har således valgt at dispensere fra bestemmelserne og bruge knap 1,3 millioner kroner af de såkaldte varslingspuljemidler til blandt andet opkvalificering af de 123 personer, så de har flere muligheder for at finde et nyt job.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

- Mange af de opsagte medarbejdere har brug for opkvalificering, så de kan komme godt og hurtigt videre i deres næste job. Denne dispensation åbner op for, at de afskedigede medarbejdere kan bevilges for eksempel jobsøgningskursus og jobrettede AMU-kurser, som giver dem bedre muligheder for at finde arbejde i nærområdet, siger ministeren.

Afskedigelsen af de 123 medarbejdere ud af i alt 1.462 medarbejdere på Danish Crown i Horsens lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne. Men beskæftigelsesministeren kan dispenseres fra bestemmelserne, hvis mulighederne for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af "et ikke ubetydeligt omfang".

De fleste af de bevilgede penge vil gå til dels jobsøgningskurser, dels jobrettede AMU-kurser inden for lager, transport, industri, byggebranchen samt køkken og kantine.

Fyringerne i Horsens skyldes, at Danish Crown har fået færre slagtegrise end forventet. Der er hovedsageligt tale om ufaglærte medarbejdere, som efter flere års arbejde er blevet specialiseret inden for slagteribranchen.

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord vurderer, at det bliver svært at finde anden beskæftigelse til de afskedigede, hvis de ikke får en indsats. Samtidig vurderes det, at over halvdelen har en anden etnisk baggrund end dansk med begrænsede eller slet ingen danskkundskaber, nævner Beskæftigelsesministeriet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093