23948sdkhjf

Lokale producenter hyldes i Vejle

30. oktober kåres Danmarks bedste Gårdbutik 2019 og Danmarks bedste Lokalproducent 2019.

På baggrund af flere tusinde forbrugerstemmer er der nu 3 finalister i hver kategori, som konkurrerer om hovedpriserne til prisuddelingen i Vejle den 30. oktober. Vinderne blandt de nominerede afgøres af en yderst kompetent dommerkomité, bestående af førende eksperter indenfor gastronomi, forbrugertrends og bæredygtighed.

Det er i år detailhandels- og forbrugereksperten Flemming Birch, udviklingsdirektør og medlem af ungeklimarådet Iben Krog Rasmussen og tidligere kokkelandsholdstræner og næstformand i verdenssammenslutningen af kokke Per Mandrup, som sammen skal udpege vinderne.

Nominerede til Danmarks Bedste Gårdbutik 2019:
Byens Gårdbutik - Svendborg
Økoladen Højmark - Ringkøbing
Sybergkvæg - Kjerteminde

Nominerede til Danmarks Bedste Lokalproducent 2019:
Ømosebær - Kjellerup
Daniels Gartneri - Odder
Læsø Slagteren - Læsø

Foruden de kulinariske kvaliteter vil dommerne lægge vægt på forbrugerens mulighed, oplevelse og værdi ved køb af lokale varer, ligesom forretningens lokale opbakning og engagement spiller en rolle, når vinderne udpeges. Dommernes egen vurdering suppleres desuden af kommentarer fra de mange forbrugere, der har stemt på deres favorit henover sommeren.

Det er internetportalen goforlocal.dk der står bag priserne i samarbejde med blandt andre Food Innovation House i Vejle, der også lægger rammer til årets prisuddeling. Arrangementet byder, foruden kåringen, på interessante indslag indenfor bæredygtighed og forbrugeradfærd, en chance for at smage lokale lækkerier og en mulighed for at møde spændende lokale producenter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079