Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab
- Vi er 100 procent virksomhedsrettet, og det er alene virksomhedernes behov, som styrer, hvad der foregår i FoodtureLab. Vi får ugentligt nye henvendelser - især inden for udvikling af smag, tekstur og holdbarhed, forklarer sektionsleder Eva-Marie Lange.
For at kunne imødekomme de mange henvendelser er Jacopo Leonardo Valeri blevet ansat i FoodtureLab. Han har en baggrund som både kok og fødevareprocesteknolog.
- Jeg bruger min kokkebaggrund til at hjælpe virksomheder med at udvikle den gode smag. Samtidigt ved jeg som procesteknolog, hvad der kan lade sig gøre i en fødevareproduktion, siger Jacopo Leonardo Valeri, der nu har titlen teknisk konsulent.
Jacopo har allerede været involveret i udviklingen af fiskeskindschips, en innovativ kvark-dessert og en ny sauce.
FoodtureLab på Teknologisk Institut er et udviklingskøkken, som ligger i direkte forlængelse af fødevareanalyselaboratorier og et sensorisk laboratorium til test af smag og forbrugernes præference. På FoodtureLab udvikler specialisterne nye fødevareprodukter eller optimerer eksisterende fødevarer i samarbejde med fødevarevirksomhederne selv.