23948sdkhjf

Kok skal udvikle god smag hos FoodtureLab

På Teknologisk Instituts FoodtureLab i Aarhus kan fødevarevirksomheder få udviklet og optimeret fødevarer. Og nu har FoodtureLab udvidet med en kokkeprofil, der skal sikre den gode smag i fødevarerne, oplyser instituttet.

- Vi er 100 procent virksomhedsrettet, og det er alene virksomhedernes behov, som styrer, hvad der foregår i FoodtureLab. Vi får ugentligt nye henvendelser - især inden for udvikling af smag, tekstur og holdbarhed, forklarer sektionsleder Eva-Marie Lange.

For at kunne imødekomme de mange henvendelser er Jacopo Leonardo Valeri blevet ansat i FoodtureLab. Han har en baggrund som både kok og fødevareprocesteknolog.

- Jeg bruger min kokkebaggrund til at hjælpe virksomheder med at udvikle den gode smag. Samtidigt ved jeg som procesteknolog, hvad der kan lade sig gøre i en fødevareproduktion, siger Jacopo Leonardo Valeri, der nu har titlen teknisk konsulent.

Jacopo har allerede været involveret i udviklingen af fiskeskindschips, en innovativ kvark-dessert og en ny sauce.

FoodtureLab på Teknologisk Institut er et udviklingskøkken, som ligger i direkte forlængelse af fødevareanalyselaboratorier og et sensorisk laboratorium til test af smag og forbrugernes præference. På FoodtureLab udvikler specialisterne nye fødevareprodukter eller optimerer eksisterende fødevarer i samarbejde med fødevarevirksomhederne selv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078