23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen finder færre sorte slagtere

For 10 år siden fik Fødevarestyrelsens Rejsehold omkring 100 tip om ulovlige slagtere fra forbrugerne, men i år er der indtil videre kun indløbet omkring 20 tip. 

Det fortæller Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. 

Ulovlige slagtere er for eksempel uregistrerede virksomheder uden hverken dyrlægekontrol, skadedyrssikring eller rindende vand, og ulovligt solgte flæskestege og andre udskæringer fra såkaldte brokgrise.

Brokgrise er grise, som slagterierne afviser, fordi landmanden ikke har taget hånd om dyrevelfærden.

I andre tilfælde kan det være leverpostej og pølser forarbejdet på snavsede maskiner i uhygiejniske staldlokaler eller udhuse.

Det ser dog ud til, at udviklingen nu er vendt. 

- Vi får stadig tip fra forbrugerne, men de seneste fem år har vi kun fået i omegnen af 20 tip om året om den slags ulovlige virksomheder, som vi typisk kalder 'sorte slagtere', forklarer leder af Fødevarestyrelsens Rejsehold Michael Rosenmark.

Han tør ikke spå om, hvorvidt det er de mange sager omkring begyndelsen af årtiet, der har haft en præventiv effekt i rækkerne af tvivlsomme producenter, eller om faldet skyldes, at forbrugerne er blevet mere kritiske over kvaliteten af de sædvanligvis lidt for gode tilbud og dermed har vendt ryggen til den ulovlige del af fødevarebranchen.

- Der er ingen tvivl om, at forbrugere, der fortsat henter flæskestegen eller juleanden i den lyssky del af branchen, spiller hassard med både deres eget og deres gæsters helbred. Derfor er anbefalingen herfra også, at man går i en stor bue uden om de tvivlsomme producenter, som ikke har en smileyrapport ved indgangsdøren og dermed kan dokumentere, at de er underlagt Fødevarestyrelsens kontrol af butikken, siger Michael Rosenmark. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109