Første gang: Fødevarestyrelsen lukker farlig butik i tre måneder
Virksomheden har overtrådt regler af stor betydning for fødevaresikkerheden, ved bandt andet salg af fordærvet frugt og grønt, salg af fødevarer med skadedyr, salg af kølevarer, der var opbevaret ved for høje temperaturer og salg af fødevarer uden dansk mærkning. Desuden har medarbejdernes adgang til håndvask været utilstrækkelig. oplyser Fødevarestyrelsen.
Styrelsen har de seneste år givet ejeren en række indskærpelser, påbud og bøder samt politianmeldt virksomheden flere gange, uden at ejeren varigt har rettet op.
- Vi står i en situation, hvor vi har udtømt vores muligheder for at få virksomheden til at rette op. Virksomheden har gentagne gange bragt fødevaresikkerheden og dermed forbrugeren i fare. En midlertidig lukning er en meget alvorlig sanktion, men vi ser ingen anden udvej, siger Jakob Munkhøj Nielsen, chef for FødevareKøbenhavn.
Fødevarestyrelsen kan lukke virksomheder, som det seneste år har fået anmærkninger på tre ud af fire kontroller, og derfor har en dårlig regelefterlevelse. Virksomhedskarantæne er en midlertidig lukning, som kan vare op til seks måneder. Sanktionsmuligheden blev indført, fordi enkelte virksomheder ikke reagerede på Fødevarestyrelsens vejledning og eksisterende sanktionsmuligheder