23948sdkhjf

Slagterier: Nu er der udsigt til vækst

Efter mange års tilbagegang er der nu udsigt til vækst på de danske slagterier: Svineprisernes himmelflugt og den deraf følgende gode økonomi i svineproduktionen vil formentlig i år få landmændene til at øge leverancerne med over en million slagtesvin.

Det skriver Finans på baggrund af en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer, L&F. Deri forudses det, at antallet af slagtninger i år vil vokse med 1,2 millioner til 17,8 millioner grise, en vækst på over syv procent.

- På grund af den gode økonomi bliver der næsten ikke lukket nogen slagtesvinestalde. Samtidig bygges der løbende lidt ny staldkapacitet, og nogle landmænd har mulighed for skrue ned for eksporten af levende smågrise og beholde flere til opfedning i Danmark. Den tendens understøttes også af, at Danish Crowns notering er blevet konkurrencedygtig, siger markedsanalytiker Karsten Flemin, L&F, til Finans.

I 2004 blev der slagtet næsten 23 millioner grise i Danmark, men siden er produktionen faldet til lavpunktet på 16,6 millioner i 2019. I samme periode er eksporten af levende smågrise vokset eksplosivt fra næsten ingenting til 15,2 millioner i 2019, nævner mediet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078