23948sdkhjf

Vestjyder står sammen om at styrke madkulturen

Al snak om krise blev gjort til skamme da medlemmerne af foreningen Regional Madkultur Vestjylland onsdag var samlet på Sevel Kro til foreningens årlige generalforsamling.
30 vestjyske fødevareproducenter, fødevarebutikker og spisesteder, som alle er en del af den regionale fødevaretradition og kultur, var samlet til generalforsamling. Her blev der set tilbage, evalueret og lagt fælles fremtidsplaner.

Tilbageblik med tilfredshed
Foreningens formand, Bent Gråkjær fra Westergårds Hotel i Videbæk, kunne tilfreds konstatere, at aldrig tidligere har der været så meget fokus på lokale fødevarer. Han så med tilfredshed tilbage på 2011, hvor der er kommet flere medlemmer til, så foreningen nu tæller 31 medlemmer. Og så tilbage på et spændende år, hvor foreningen har været initiativtager til en række succesrige aktiviteter.

I løbet af det sidste år er medlemmerne, deres produkter og tilbud blevet profileret både på en række lokale markeder og festivaler og med en folder, der er uddelt til turister og lokale i mange tusinde eksemplarer.

Generalforsamlingen genvalgte hele bestyrelsen, der består af Bent Gråkjær, Kirsten Secher Villumsen fra Sinatur Skarrildhus, Jesper Vadsholdt fra Lindbjerg Økogrønt, Elin Bille Nørgaard fra Cafe Kræs og Troels Juel fra Brage Vin.

Fællesskab og fremsynethed
Bestyrelsen kunne også glæde sig over, at de fremmødte medlemmer enstemmigt støttede de kommende års storstilede satsning på at udvikle foreningen og dens medlemmer. Foreningen har fået tilsagn om støtte fra NaturErhvervstyrelsen til et omfattende projekt. Bevillingen er betinget af en væsentlig medfinansiering fra foreningens medlemmer og/eller private fonde.

Så det var med stolthed bestyrelsen kunne med konstatere, at medlemmerne på god vestjysk maner gjorde al tale om krise til skamme og i fællesskab valgte at hæve kontingentet, så projektet kan gennemføres.

Det betyder, at foreningen i de kommende år har mulighed for bl.a. at deltage i række lokale markeder og festivaler, være med på ”Ferie for alle” i 2013, udgive en revideret udgave af folderen og udvikle en mobilapplikation. Alle initiativerne vil gøre det muligt at nå ud til et langt bredere publikum end i dag. Derudover vil foreningen stå bag en række netværks- og kursusaktiviteter til gavn for medlemmerne.

Siden opstartsfasen er Regional Madkultur Vestjylland blevet støttet af Lokale AktionsGrupper fra området (LAG Holstebro, LAG Struer, LAG Lemvig, LAG Ringkøbing-Skjern og Fiskeri LAG Vestjylland), samt Holstebro, Struer, Lemvig og Ringkøbing-Skjern Kommune, NaturErhvervstyrelsen og Region Midtjylland. I fremtiden forventer foreningen at være en del af de fire kommuners fælles satsning på at styrke den regionale fødevarekultur.

Kilde: Regional Madkultur Vestjylland

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094