DTU Fødevareinstituttet ansætter ny direktør
Jørgen Schlundt er ny institutdirektør i DTU Fødevareinstituttet. Han har det seneste halvandet år været ansat som vicedirektør i instituttet.
Jørgen Schlundt er uddannet dyrlæge og ph.d. fra Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole. Han har gennem sin karriere arbejdet med kemisk og mikrobiologisk fødevaresikkerhed, ernæring og fødevareproduktion både nationalt i den tidligere Levnedsmiddelstyrelse og internationalt i WHO, EU og OECD. Han har været i ansat i DTU Fødevareinstituttet i det seneste halvandet år, har siden den 1. november 2011 være konstitueret direktør i instituttet og er nu ansat som institutdirektør.
Inden Jørgen Schlundt kom til DTU Fødevareinstituttet var han direktør i WHO, i Schweiz, for Afdelingen for Fødevaresikkerhed og Zoonoser – sygdomme, der kan smitte fra dyr til mennesker. På de områder havde han ansvaret for WHO's globale arbejde, ligesom han stod for WHO’s standardiseringsarbejde for fødevarer, herunder den såkaldte Codex Alimentarius Kommission.
Fremsynet videnskab er fundamentet
Jørgen Schlundt ved fra sit arbejde i WHO, at Danmark er foregangsland på flere områder, der handler om fødevaresikkerhed. I Danmark er den videnskabelige vurdering tydeligt adskilt fra ansvaret for håndtering af problemerne. Ansvaret for risikovurdering ligger især hos DTU Fødevareinstituttet, mens myndighederne, specielt Fødevarestyrelsen, tager sig af risikohåndteringen.
- DTU Fødevareinstituttet er den nationale institution, der sikrer den videnskabelige vurdering af danskernes fødevarer og fødevareproduktion. I Danmark har vi opbygget et internationalt forbilledligt system, hvor beslutninger tages – og vurderes – på baggrund af solid og fremsynet videnskab. Derfor har Danmarks fødevare- og miljømyndigheder haft mulighed for at tage gode beslutninger, der for eksempel har resulteret i effektiv bekæmpelse af salmonella og antibiotikaresistens, siger institutdirektør Jørgen Schlundt.
- Danmark er også på forkant, når nye effekter af kemiske stoffer skal vurderes. Det betyder, at fornuftige løsninger baseret på videnskabelig dokumentation også kan findes på det område til gavn for danskernes sundhed. Løsninger, som kan inspirere resten af verden og bidrage til at forbedre sundheden globalt. Det kan samtidig være med til at promovere danske løsninger og dansk fødevareproduktion på den internationale arena, fortsætter Jørgen Schlundt.
Kilde: DTU Fødevareinstituttet