Nordjysk fabrik med overraskende melding
I et år med masser af aflyste julefrokoster og lukkede restauranter kunne man måske tro, at en grønlangkålsfabrik havde det svært i julemåneden. Sådan er det bare ikke hos Vendsysselske Grønlangkål ved Vrå i Nordjylland, skriver Nordjyske Stiftstidende.
Faktisk forventer den nordjyske familievirksomhed, at 2020-salget vil overgå sidste år.
- Vores primære salg - cirka 80 procent - er til detailkæder, og her går det indtil videre rigtig godt. Det er selvfølgelig lidt tidligt at sige lige nu, hvor vi er midt i orkanens øje, men det ser ud til, at supermarkederne løfter det, vi har tabt på catering, og at vi går frem i salget forhold til sidste år, siger direktør Ronni Sørensen til avisen.
Han ejer virksomheden sammen med sin søster og sine forældre, der stiftede Vendsysselske Grønlangkål i 1984.
Typisk sælger familien cirka 400.000 poser grønlangkål om året. Virksomheden producerer også kogt, hakket hvidkål og kogt, hakket grønkål og har for nylig indgået et private label-samarbejde med Coop om blancheret og hakket grønkål på frost, nævner Nordjyske.