23948sdkhjf

- Danske fødevareproducenter holder sig tilbage med ny teknologi

Selv om danske fødevarevirksomheder automatiserer, er vi ikke firstmovers. Nøgleordet i Danmark er fleksibilitet

Det vurderer Johan Enevoldsen, global product manager hos maskingiganten Marel.

Han sammenligner på et par områder den danske fødevareindustri med den udenlandske.

- Det er helt klart Norge, der er firstmover på ny teknologi. Danske fødevarevirksomheder er lidt mere tilbageholdne og vil først lige se, hvordan udstyret virker, før de slår til, konstaterer han.

En anden forskel er de enkelte producenters kundegrundlag.

- I Tyskland kan en fødevareproducent godt have seks identiske produktionslinjer, der skærer koteletter eller lave hakkekød 24/7. Den slags ser vi ikke i Danmark. Det er kombinationslinjer, der er efterspørgsel på herhjemme. Linjerne skal være fleksible og skal kunne bruges til lidt af hvert, og det begrænser naturligvis automationsgraden, siger Johan Enevoldsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078