23948sdkhjf

Familieejet tangproducent får skulderklap i millionklassen

Familieejede Dansk Tang – der høster, behandler og sælger tang fra Kattegat, Isefjorden og Sejerø Bugten til både privatpersoner og restauranter – får nu et økonomisk skulderklap fra Vækstfonden.

Odsherred-virksomheden har således fået et lån på 1 mio. kroner, som skal bruges til at udbrede budskabet om tangens mange gode egenskaber.

- Vores danske farvande er jo en stor køkkenhave af forskellige tangarter – både søde og salte, til salater, til bøf og vegetarretter. Hos Dansk Tang er vi landmændene, der høster tangen, fortæller Claus Marcussen, CEO i Dansk Tang.

6 gram er nok

Han grundlagde virksomheden med sønnen Simon Weber Marcussen i 2016. Målet er at udbrede tang som et bæredygtigt alternativ til de kendte fødevarer.

- Tang er flere gange bedre til at optage CO2 end planter på landjorden, og det har et højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler. Man har lært, at man skal spise 600 gram grøntsager for at få det daglige indtag af mineraler og vitaminer, men her kan du nøjes med 6 gram tørret tang, siger Claus Marcussen.

Ovenud begejstrede

Netop kombinationen af sundhed og bæredygtighed er blandt de bærende årsager til, at Vækstfonden har skudt penge i projektet.

- I Vækstfonden vil vi være med til at udvikle virksomheder i hele Danmark, og det er inspirerende at se, hvordan Dansk Tang arbejder målrettet for, at vi træffer grønnere madvalg. Samtidig er de nogle af de første, der ikke blot sætter et mål om at være CO2-neutrale, men faktisk CO2-negative. Det er tydeligt, at Dansk Tang tænker bæredygtigt i alle afkroge, og det er vi i Vækstfonden ovenud begejstrede for, siger Merete Friis, Senior Director i Vækstfondens udlånsforretning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.578