Danmarks største kødboss: Oksekød bliver luksus som champagne
Danish Crown står foran "voldsomme forandringer" i forbindelse med, at flere og flere forbrugere fravælger kød, samtidig med at politikerne presser på med klimaplaner i stor stil.
Det konstaterer kødkoncernens topboss, Jais Valeur, i Berlingske, hvor han forudser, at oksekød inden længe bliver et decideret luksusprodukt.
- Oksekød kommer ikke til at blive super klimavenligt. Det bliver lidt ligesom champagne, nemlig et luksusprodukt. Vi vil stadig have en produktion, men der vil være tale om produktion af okse- og kalvekød, der kommer fra malkekvæg, kalve og kødkvæg, som går og græsser på engen og skaber biodiversitet. Kødkvæget vil være et luksusprodukt, som vi spiser, når vi skal forkæle os selv, siger Jais Valeur til Berlingske.
Omvendt tror han, at grisen bliver et godt bud på et klimavenligt protein, idet han peger på, at klimaaftrykket fra grisekød ifølge undersøgelser er ved at nærme sig aftrykket fra kyllinger.