23948sdkhjf

Stolt kødmand: Danmarks eneste detailforhandler af kobe-kød

Kobe-kød fra Japan er ikke for hvemsomhelst. 

Enten fordi pengepungen ikke rigtig række hos forbrugeren med hang til luksuskød, eller fordi man som forhandler ikke kan få lov til at sælge det.

Sidstnævnte tilladelse har Mr. Beef i Ringkøbing haft siden efteråret, og det som den eneste detailforhandler i Danmark.

- Det er vi lidt stolte af, siger stifter og medejer Ole Østberg, der ikke ønsker at oplyse, hvad han har måttet betale for det eftertragtede certifikat. Men det var ikke specielt billigt ...

Tro og love-erklæring

- Vi skulle underskrive en tro og love-erklæring på 22 sider om, hvordan vi vil behandle kødet med respekt, siger han og viser respektfuldt en pakke kobe-kød på cirka 2,5 kilo frem. Pris: Cirka 5.000 kroner.

Wagyu-kød, der ikke er helt oppe i kobe-klassen, kan fås for lidt over det halve. Og det er der absolut et marked for i Danmark: Ole Østberg anslår, at cirka 10 procent af salget hos Mr. Beef er wagyu-kød, hvilket gør Ringkøbing-virksomheden til Danmarks største forhandler.

Kødbossen indrømmer gerne, at han ikke selv er specielt vild med det fedtrige wagyu-/kobe-kød - han vil hellere have en amerikansk steak.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078