23948sdkhjf

Wolt-bude står til massivt skattesmæk

Hundredvis af Wolt-bude risikerer store regninger fra Skattestyrelsen, der har vurderet, at de skal beskattes som lønmodtagere og ikke som selvstændige for deres arbejde i 2020.

Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen bekræfter Skattestyrelsen, at der for indkomståret 2020 er truffet afgørelse om ændring af årsopgørelsen i 547 sager. Samtidig er der fortsat 39 igangværende sager.

Der har længe været heftig debat, om leveringsbudene fra Wolt er selvstændige erhvervsdrivende eller lønmodtagere. Wolt fastholder selv, at budene er selvstændige erhvervsdrivende.

- Det er kun begyndelsen, fordi det kun er for 2020. Så kommer der årene efter, og det er også en mulighed, at Skattestyrelsen går tilbage i tid. Jeg tror, der kommer mange flere sager, siger chefkonsulent hos revisorselskabet BDO Henning Boye til Berlingske.

Meldt til konkurrencemyndighederne

Wolt har været i medierne flere gange den seneste tid.

I begyndelsen af oktober meldte arbejdsgiverforeningen, Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, Wolt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

DRC mener, at Wolt i sine kontrakter med virksomheder blandt andet har klausuler, der fastslår, hvordan restauranter og takeawaysteder skal fastsætte deres priser.

Omvendt – mener DRC, må Wolt dog gerne selv - uden at orientere restauranterne - skabe konkurrence i forhold til det fysiske salg af takeaway-mad ved at tilbyde rabatter på produkter solgt på Wolts egen online-platform.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078